Frode Thuen: Mannen er forelsket i en kollega

Han innrømmet det etter at de hadde gått hos familieterapeut i et halvt år. Han sier han vil satse på kona, men kan hun stole på ham?

  • Frode Thuen
    Frode Thuen er professor i psykologi ved Høgskulen på Vestlandet.
  • Åge Peterson
    Illustratør

Jeg trenger hjelp til å forstå hvor jeg står og hvilke realistiske mål jeg skal ha videre.

I mange år har mannen min og jeg hatt problemer med å kommunisere godt, prioritere hverandre og være gode kjærester. Vi har ikke kranglet, men tonen har gjerne vært litt anstrengt. For egen del har jeg også savnet nærhet og bekreftelse, for ikke å snakke om å bli begjært.

Jeg har rett og slett savnet det vennskapet og den kjæresten jeg hadde for mange år siden.

Hverdagslivet har riktignok fungert bra, men etter at vi fikk barn, krevende jobber og andre forpliktelser, har vi mest av alt vært et godt arbeidslag. Samtidig har jeg slitt med at forventningene mine til ham og til forholdet vårt, ikke er blitt innfridd. Har vi vært på en sjelden helgetur, har jeg tenkt at nå er tiden er inne for at vi skal dyrke hverandre og intimiteten. Mens han har vært opptatt av å komme seg ut av hotellrommet og oppleve mest mulig. Har vi en sjelden anledning til å legge oss sammen tidlig, blir sexlivet likevel ikke prioritert.

Les svaret fra Frode Thuen lenger ned i saken.

Terapitimene hjelper ikke

I fjor kulminerte den dårlige stemningen med at jeg gjorde det jeg burde ha gjort for mange år siden – jeg insisterte på at vi skulle gå til familieterapeut. Han motsatte seg, men jeg ga meg ikke (noe jeg dessverre har gjort tidligere). Vi har vært der jevnlig det siste halvåret, og jeg opplever at vi har kommet nærmere hverandre. Men noe udefinert har likevel gjort det vanskelig å komme veldig mye videre. Og vi er ikke blitt flinkere til å snakke sammen utenom terapitimene.

Nylig kom sannheten for dagen: Han har forelsket seg dypt og inderlig i en kvinne på jobben.

Les hele saken med abonnement