A-magasinet

«There’s a horse in this house.» Eller hva er det de synger egentlig?

– Jeg tror du bør sjekke teksten. Cardi B. WAP. Ikke spør hva det betyr, sier trønderen og skrur opp volumet på Enslaved.

Det er ikke skjønnsang, det må selv mor innrømme, det er én strofe på repeat: «There’s a horse in this house», skriver forfatter Guro Hoftun om Cardi B’s sang. Paul R. Giunta / Invision

  • Guro Hoftun
    Forfatter og journalist

Hunden Hugo og jeg har vært alene på fjellet en uke. Bladene har falt av trærne. Vinden har fått blikkspannet til å slamre. Snart kommer resten av familien, snart fyller de hytta med liv, snart tenner vi i peisen.

Jeg ser billysene langt nede i veien. Trønderen og tre døtre dundrer inn i stillheten. Bladene slutter å falle, lyden av slamrende spann opphører. Jeg hadde glemt Tiktok-moves. Jeg hadde glemt sang. Det er ikke skjønnsang, det må selv mor innrømme, det er én strofe på repeat: «There’s a horse in this house.»

Trønderen kan ikke beskyldes for å bråke. Han sitter stille i sofaen med Macen i fanget og støyreduserende headset på ørene. Han hører på Enslaved og ser på VM i sykkel for kvinner.

Les hele saken med abonnement