Psykolog Frode Thuen: Ekskona ringer daglig

Hun er nærmest blitt en del av den nye familien deres, opplever mannens samboer.

Da vi flyttet sammen for et par år siden, hadde vi begge med oss barn fra tidligere forhold. Det har ikke bare vært lett, særlig ikke for min del. Saken er at samboeren min har masse kontakt med sin ekskone. Hvis jeg setter det litt på spissen, vil jeg si at hun nesten er en del av vår nye familie.

Og den så jeg ikke komme.

For dette var ikke en aktuell problemstilling før vi flyttet sammen. Da snakket han lite med og om henne, de dagene og helgene vi var sammen. Jeg skjønte at han hadde litt kontakt med henne når vi ikke var sammen, men det er jo helt naturlig når man har barn sammen.

Nesten daglig kontakt

Da vi flyttet sammen, innså jeg raskt at omfanget av kontakten mellom dem var på et helt annet nivå enn det jeg er vant til. De snakker sammen på telefon, eller de tekster med hverandre, nesten hver eneste dag. Og de treffes i ulike sammenhenger minst et par ganger i måneden. Som regel sammen med barna. Da går de for eksempel ut og spiser middag. Han treffer henne også noen ganger uten barna, i forbindelse med foreldremøter på skolen og lignende.

Det som er mest utfordrende, er at hun alltid skal ha et ord med i laget – og gjerne det siste – når vi planlegger ferier og turer sammen. Det alltid en masse frem og tilbake om når barna hans er klare til å dra, når de må være tilbake igjen, ting vi må ta hensyn til eller huske på, og ting barna ikke bør være med på. I disse situasjonene føler jeg at samboeren min lar seg overkjøre av henne, og at hun legger masse føringer for våre planer.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned

Les hele saken med abonnement