Nazneen Khan-Østrem vokste opp med engelsk hermetikk og pulverpuddinger. Det har satt spor.

Det engelske kjøkken er beryktet. Ofte med god grunn. Men man kan lære seg å elske pudding laget på pulver.

– Jeg vokste opp i England. Det engelske kjøkkenet er litt beryktet for overkokte grønnsaker og hermetisk mat fra Heinz som baked beans, og til lunsj på skolen fikk vi mye rart. Men det har gjort at jeg den dag i dag har stor forkjærlighet for alle typer engelske puddinger. «Apple crumble» druknet i tykk vaniljesaus, «custard» og «Angel Delight», en engelsk klassiker fra 1970-tallet der ferdig fromasjpulver blandes med melk. Det tar bare fem minutter. Jeg er veldig glad i noen slike ting andre blir helt forferdet over, forteller Nazneen Khan-Østrem.

Forfatteren og forlagsredaktøren er aktuell med en nesten 500 sider lang kjærlighetserklæring til London, en bok full av historikk, fakta og personlige beskrivelser. Ikke minst er utgivelsen full av lukter og smaker fra en by der du med fordel kan utvide matrepertoaret utover scones og te.

Les hele saken med abonnement