Dette er de norske nettovergriperne

  • Ingunn Røren
    Journalist
  • Helle Aarnes
    Journalist
  • Per Byhring (multimedia)

Nye A-magasinet fyller 15 år i 2020. Derfor henter vi frem igjen noen av våre viktigste artikler. Artikkelserien «De norske nettovergriperne» ble første gang publisert i februar 2018. Arbeidet vant NODA-prisen i featureklassen i 2019.


Braket av døren som blir slått inn og knust, bryter stillheten. Klokken er seks om morgenen denne vårdagen i 2015. Det haster, politiet må pågripe mannen i 40-årene før han rekker å ødelegge bevis – eller enda verre: varsle nettverket sitt. Flere politimenn braser inn på soverommet. Mannen bråvåkner. Han er fortsatt fortumlet da politiet setter håndjern på ham. Men han vet godt hvorfor de er der.

– Dere kommer til å finne mye, sier han.

– Veldig mye.

Det politiet avdekker i denne boligen i Midt-Norge, er en kjeller med et stort, spesialbygget surroundanlegg. To selvbygde datamaskiner. Fire stasjonære skjermer, to bærbare maskiner og et tastatur som lyser i mørket. En Iphone. En Ipad. Seks skjermer koblet sammen med et digert lydanlegg. Her er mye krefter og tid lagt ned i å bygge opp et rom der eieren kan se grove overgrepsfilmer med forsterket lyd.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!