Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Stillehavsøstersen venter bare på at du skal plukke den. Her finner du en deilig vri på serveringen.

Størrelsen teller, men av og til kan det bli rent for mye av den gode stillehavsøstersen. Prøv deg på noen av kokkens oppskrifter.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og medeier i flere restauranter i Oslo.

Sommeren tilbringes i Norge, og det er vel bare positivt. Mindre flying, mindre forbruk og langt mer fred. Selv er jeg ganske dårlig til å falle til ro. Én måned her på svaberget er en utfordring om jeg ikke har en båt, en falleferdig hytte eller rett og slett jobber. Men jeg har heldigvis alltid et siste våpen mot kjedsomheten, og det er våtdrakt.

Fjorden flommer over av den invaderende stillehavsøstersen. De er enkle å finne, og siden altfor få forsyner seg av dem, vokser de seg gjerne enorme. De vokser på 1–3 meters dybde, akkurat litt for dypt og upraktisk til bare å vasse uti og hente. Det tar litt tid å plukke dem, og da blir en lett kald med norske sommertemperaturer.

Les hele saken med abonnement