Foto: Katinka Hustad
A-magasinet

Hvitvin uten syrlighet er som daff brus. Her er ukens anbefalinger.

Det er mye som er diffust i vin. Syrlighet er én ting som er herlig og håndfast.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Finn frem en sitron fra kjøleskapet. Skjær løs en bit og bruk et sekund på å herde deg selv. Så setter du tennene i sitronkjøttet. Sug inn den syrlige saften. Merk hva som skjer i munnen din nå. Kjenner du hvordan spytt begynner å velle frem ved tungeroten? Kan du føle syrestrålene som strekker seg opp langs sidene av tungen og helt opp i gommene dine? Dette er syre.

Jeg vet, det er et himla usexy ord. Folk får assosiasjoner til maursyre. Batterisyre. Garvesyre. Og de tenker at noe sånt vil de slett ikke ha noe med å gjøre. Derfor unngår jeg å bruke ordet overhodet. La oss kalle det friskhet. Da tenker du sikkert på ungdommelig skjønnhet, sjarm og duggfriske morgener.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!