Da Liv tok dette bildet som 14-åring, visste hun ingenting om hva faren hadde gjort.
Nå vet hun, og hun vil snakke høyt om det.

Datter av en seksualforbryter: – Jeg vil ikke at andre barn skal føle som jeg gjorde

Liv (21) har ikke krav på informasjon om saken om faren sin. Hun får heller ikke vite når han kommer ut av fengsel. Det vil hun endre på.

Mot tampen av året deler vi noen av A-magasinets mest leste artikler fra 2021. På dag 22 i årsoppsummeringen finner du denne saken, som først ble publisert i november.

Den dagen startet med at Liv satt i sengen og spiste rundstykke og egg til frokost. 14-åringen sminket seg, krøllet håret. Løftet ut mormors tunge bunad fra skapet i gangen. Som hun hadde ventet på dette! Den store konfirmasjonshelgen.

Planen var klar: Etter seremonien skulle de kjøre til hytta. På plenen lå den nye plattingen med plass til 50 gjester. Der skulle mamma holde tale, hun kom garantert til å gråte. Der skulle pappa holde tale. Han kom ikke til å gråte, men fortelle en vits og få alle til å le.

Han skulle legge ut om alle reisene deres, om hvordan han passet på at hun skrev i gloseboken hver dag på barneskolen. Han skulle se henne inn i øynene og si «Jeg er glad i deg, jeg er stolt av deg», og det ville ikke vært flaut i det hele tatt.

Les hele saken med abonnement