A-magasinet

Vinskolen: Snarveien til vin

Klart du kan bruke årevis på å bli en bedre vinsmaker. Men det er vel fristende å bli flinkere litt fortere?

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Det er på tide med et nytt hopp i nivå. Jeg vil at du skal bli en enda bedre vinsmaker. Og den raskeste måten vi oppnår det på, er ved mengdetrening. Ah, folk elsker når jeg bruker det ordet. Men jeg mener ikke at du skal bøtte nedpå med alkohol. Trikset er å smake flere viner samtidig. De aller fleste leserne erfarer bare en smak om gangen.

De forsøker å huske den til neste gang de åpner en vinflaske, for så å sammenligne fantomvinen med den de nå har i glasset. Det er en uhyre krevende øvelse. Har du to smaker samtidig, blir det så veldig mye enklere å forstå og selv erfare forskjeller. Med tre smaker, kan du gradere. Fire, og du har et helt univers. Men du trenger faktisk bare to.

Les hele saken med abonnement