A-magasinet

Stiller opp på TV for å gi økt kunnskap om den «usynlige sykdommen»

TV-serier som «Hjertebarna» gir mer kunnskap om en stor pasientgruppe, mens kritikerne mener barnas privatliv kan være truet.

  • Øyvind Nordli
    Øyvind Nordli
    Journalist
Benjamin føres inn til operasjonssalen. Han er tydelig engstelig foran sin livsviktige operasjon. Bare mormor får være med inn.
Benjamin og familien filmes både før- og etter operasjonen på Rikshospitalet i Oslo. Alt vises i TV 2-serien «Hjertebarna».
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

I 2017 skrev A-magasinet om foreldre som deler bilder og videoer av sine syke barn på sosiale medier. Noen barn lå i narkose eller hadde sonde i nesen. Enkelte foreldre viste nærbilder fra barnas operasjon, andre ajourførte sykehusbesøk på bloggen sin, med detaljer som gjorde at den lignet en pasientjournal.
Flere mente delingen er problematisk for barna.

I høst har TV 2s seere på nært hold kunnet følge flere barns livsviktige hjerteoperasjon i sykehusserien Hjertebarna. På TVNorge har man kunnet følge de aller yngste pasientene på Oslo universitetssykehus i serien Barneavdelingen, og på søsterkanalen Fem har kamerateam fulgt leger, jordmødre, foreldre og nyfødte i serien Fødeavdelingen.

Les hele saken med abonnement