Ved Operaen i Oslo foregår noe litt hemmelig: Innspilling av årets store Netflix-juleserie.
Like i nærheten er det opptak til 3. sesong av «Pørni».
Strømming har skapt full fest i nordisk TV-bransje. Strømmetoppene jubler.
Men går det mot stopp nå?

– Vi snakker om en total forvandling av TV-dramabransjen i Skandinavia

Det suser såpesnø rundt en ung kvinne. Hun løper langs sjøen i Bjørvika i Oslo. Stopper. Løper. Stopper. Mer såpesnø. Mer løping. Kvinnen prøver å nå danskebåten, men resignerer til slutt, midt i juksestormen. Hun skjønner at båten går fra henne.

Det er mars i Bjørvika, og kvinnen kommer seg ikke hjem til jul.

I et lite telt, i hjertet av det myldrende filmsettet ved Operaen denne kvelden, sjekker regissør Per-Olav Sørensen opptaket. Egentlig er alt litt hemmelig. Men det han driver med, er å lage en ny Netflix-serie. «Christmas tomorrow» skal barnet hete. Og manus? Det har Lars Saabye Christensen skrevet.

Nå er det jul igjen – og igjen

Sørensen og Saabye Christensen er tunge navn i norsk drama. Begge har jobbet med store produksjoner, ikke minst for NRK. Men de siste fire årene har Sørensen hatt én arbeidsgiver: Netflix. Verdens største strømmetjeneste.

– En nobrainer, sier han om valget.

I 2019 laget han serien «Hjem til jul», som ble vist i 180 land. Den fikk nok visninger til at det ble en sesong 2 året etter.

Og i desember i år steller altså Sørensen til strømmejul igjen, med «Christmas tomorrow». I tillegg kommer han med to andre Netflix-originaler: «The Playlist», en serie om Spotify, og filmen «Royalteen».

– Strømmetjenestene har vært en revolusjon, sier Per-Olav Sørensen. Han hoppet på et tog i vill fart og har ikke sett seg tilbake siden.

Les hele saken med abonnement