Malins far har vært besatt av henne siden hun var liten. Han kontrollerte alt. Klærne hennes, meldingene på mobilen. Kroppen hennes.
Mye av Malins liv har dreid seg om å komme bort fra mannen hun frykter mest, hennes egen far. Gang på gang har han brutt besøksforbudet.
Hva skjer når han slipper ut av fengsel?
A-magasinet

Pappa har vært besatt av Malin (28) siden hun var liten.

– Jeg tror ikke årene i fengsel har endret ham eller gjort ham mindre besatt av meg, sier Malin (28).

  • Ingunn Røren
    Journalist
  • Kjersti Nipen
    Journalist

Brevet dumpet ned i postkassen hennes for noen uker siden. Det var fra Kriminalomsorgen. Faren hennes var innvilget permisjon fra fengselet, sto det. I to døgn denne måneden skal han være ute i frihet. Det knøt seg i magen hennes da hun leste det.

Mye av livet til «Malin» (28) har dreid seg om å komme seg unna mannen hun frykter, hennes egen far. Av hensyn til Malins sikkerhet bruker vi ikke hennes virkelige navn.

Hun har pustet litt lettere de siste tre årene. Nå tikker tiden sakte mot den dagen da faren er ferdig med å sone. Den dagen da ingen lenger kontrollerer ham.

Malin grøsser ved tanken. Øynene hennes følger den tre år gamle sønnen som hopper ubekymret i sofaen, uvitende om hvorfor han aldri får møte morfaren sin.

– Jeg håper jeg aldri må se ham igjen. Men jeg tror ikke årene i fengsel har endret ham eller gjort ham mindre besatt av meg, sier hun.

Sist gang Malin så faren var i en rettssal. Hun satt i vitneboksen, han på tiltalebenken. Hun hadde forklart seg i flere timer. Da hun var ferdig, spurte bistandsadvokaten om det var noe hun ville legge til. Malin reiste seg, høygravid og tung i bevegelsene. Så rettet hun ryggen og satte blikket i faren.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!