A-magasinet

Ingvild Tennfjord har testet nye oransjeviner: – Jeg tok feil

Vår vin-anmelder ble skikkelig overrasket da hun smakte de nye vinene som kommer i hyllene i januar. De gode smakene er ikke alltid der du forventer å finne dem.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

La meg stikke hånden inn i vepsebolet først som sist. Oransjeviner deler vinverdenen i to. Enten elsker du dem, eller så hater du dem. En oransjevin er altså en vin av lyse druer der mosten har ligget lenge sammen med drueskallene.

Da får vi et større uttrekk av smak, duft og tørrstoffer som sitter i skallet. Oransjeviner lages dermed litt som en rødvin. Resultatet er lett rosa eller oransje farge. Ofte er duften intens med mye personlighet. Innimellom for mye.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!