A-magasinet

Christine Koht: Hvorfor tror ikke folk på andre?

«Du kan ikke ta en vanlig blodprøve på meg», sier jeg. «Jo da», sier labdamen, «vi prøver.» Og så stikker hun i armen min, og det gjør vondt, og jeg får svære bloduttredelser, men ingen liker å ta feil, så da graver hun litt til. Hva er det med de mistroiske?

  • Christine Koht
    Komiker og foredragsholder

– Vi har begynt å krangle, sier Jenny, som er ganske nygift.

Koselig, tenker jeg. Jeg har jo vært sammen med Pernille så lenge at jeg ikke kan huske når vi kranglet sist, og blir litt nostalgisk ved tanken.

– Jo, vi skulle ha den bursdagen, vet du, sier Jenny. – Utendørs, 1-meters, helt koronariktig, og så ville Even at vi skulle sette bordet under treet, og så sa jeg: «Nei, der er det altfor mye mygg, og jeg får så digre myggestikk.»

Og da ble han plutselig helt læreraktig og sa: «Om sommeren er det mygg, alle får et og annet stikk. Det klør, og så går det over.» «Nei! Jeg er allergisk!» ropte jeg. «Vi setter bordet i sola!» «Det er ikke mindre mygg i sola», sa han. «Jo, det er det!» Og så googlet jeg det, og det stemte: Det er mindre mygg i sola. Og dagen etter sto det i avisen at det var mygginvasjon i Oslo, og da klasket jeg avisen i bordet foran ham: «Se!»

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!