A-magasinet

– Jeg kunne ha blitt en jævlig god prest

Nå er Tone Mostraum klar for rollen som den utro fastlegen Elin, fra Nina Lykkes romansuksess «Full spredning».

  • Kaja Kirsebom
    Journalist

Skuespiller Tone Mostraum (46) sitter og gaper i en dyprød, barokk toseter. Ølkranen i Nationaltheatrets bar er byttet ut med en håndsprit-dispenser og bartenderen med en sykepleier med plasthansker og visir. Sykepleieren fører en testpinne opp i nesen hennes. Vrir den rundt i 20 sekunder og legger prøven på et sterilt trillebord i stål.

– Et lite knivstikk før du skal i gang, hvisker Mostraum, mens sykepleieren fører en ny pinne opp i nestemann.

Den daglige koronatesten ved den provisoriske teststasjonen i Amfiscenens bar er blitt et fast morgenritual ved teateret. Etter fem minutter – og negativt resultat – sluses skuespillere, regi og sufflør inn til hovedscenen for prøver.

Mostraum går opp på scenen, tar på seg en hvit legefrakk og trer inn i rollen som den utro fastlegen Elin.

Det siste året har skuespilleren beveget seg fra bakgrunnen til foran på scenen. På utsiden av teateret og på trikkestoppet like ved er det Tone Mostraums ansikt som pryder salgsplakaten til Full spredning.

Teaterstykket basert på Nina Lykkes romansuksess ved samme navn har planlagt premiere 12. mai. I fjor høst var 46-åringen å se i hovedrollen som hardfør politietterforsker i NRK-serien Livstid.

Selv om vi tidligere har sett henne i filmer og TV-serier som Oslo 31. august, Julekongen, Kampen for tilværelsen og ZombieLars, har hun gjort bemerkelsesverdig lite ut av seg utenfor scenen.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.