Siv Jensen: Når jeg får den første makrellen, kjenner jeg lykkerus

Når finansministeren skal løse verdensproblemer, går hun til kjøkkenbenken.

  • June Westerveld

– For meg er matlaging terapi. Jeg kobler av når jeg er på kjøkkenet. Om jeg har en stor utfordring eller noe vanskelig jeg skal løse, hjelper det ofte å komme seg på kjøkkenet og lage noe. Da tenker jeg på noe annet, og det er forbausende ofte det som skal til! Noe av det som er deilig med å være på hytta om sommeren, er at man har tid til å skaffe gode råvarer og lage mat over tid.

Finansminister Siv Jensen har invitert oss med på hytta i Oslofjorden. Her bor hun stort sett hele sommeren. Det er enkle forhold med utedo, elektrisitet via aggregat og få kvadratmeter, men i bedene utenfor bugner det. Chili, koriander, gulrøtter, reddiker, tomater, markjordbær, spinat og salat, for å nevne noe. Det meste har Siv Jensen sådd selv. Noe er kjøpt og plantet.

Les hele saken med abonnement