A-magasinet

Kostet skjorta

I motebutikken hang to prikk like designskjorter. Finn Schjøll bladde opp en halv husleie og kjøpte begge to.

  • Wenche Fuglehaug Fallsen
    Journalist

Finn Schjøll (74)

Hvem: Blomsterdekoratør, TV-personlighet og foredragsholder.
Hva: En skjorte med solsikkeprint.


Tidlig på 80-tallet, ja det må ha vært 40 år siden: Jeg gikk nedover Hegdehaugsveien i Oslo, der lå det en butikk som het Kamikaze. De solgte motevarer til menn og tilbød merker som Gucci, Prada og Armani. Jeg våget å gå inn, men syntes de som sto bak disken virket litt nedlatende. Som om de tenkte at jeg ikke utstrålte luksus og penger.

Jeg så skjorten umiddelbart, en designutgave med en solsikke-print over hele fronten. Og jeg falt fullstendig for den. De hadde bare to skjorter, så jeg kjøpte begge. Kvaliteten var veldig god, og jeg måtte grave dypt i lommeboken. En liten husleie kostet de meg, men jeg måtte ha dem.

Den ene skjorten har jeg gjort om til pute, den andre bruker jeg. Og jeg føler meg alltid veldig fin med den. Jeg husker da jeg brukte den for første gang. I et bryllup på Nesodden. Plutselig kom regnet, jeg ble dyvåt, men skjorten var like fin. Å gå rundt med en solsikke på brystet, signaliserer oppmerksomhet. Det er ikke akkurat musli-farger som kjennetegner meg, jeg trives med sterke uttrykk.

Jeg kommer aldri til å kvitte meg med den, og jeg synes det er fint når datteren min spør om å få låne den.

Les hele saken med abonnement