Foto: Reuters/Christian Hartmann
A-magasinet

Vinprisene vil øke. Her er forklaringen.

Korona preger alle ledd fra vinmarken og frem til deg som kunde. Her er et innblikk i hva som skjer i kulissene. Og seks viner til trøst.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Er det noe de siste ukene virkelig har demonstrert, så er det hvor tett sammenvevd vi mennesker er. Flere av leserne har tatt kontakt med meg og undret hvordan italienske vinbønder klarer seg gjennom krisen. Men det går ikke an å si noe fornuftig om dem isolert uten samtidig å beskrive et økosystem av folk som lager vinen, pakker den, selger den og til slutt – drikker den.

Da Norge lukket ned torsdag 12. mars, var restaurantbransjen blant de første som kjente restriksjonene på kroppen. Mange driver med små marginer fra før. Så forsvant kundene.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!