A-magasinet fyller 15 år: Hvilke historier husker du?

Nå kan du få vite hvordan det faktisk gikk etterpå.

  • A-magasinets Redaksjon

«Terningkast fire minus», sa Se og Hør-direktøren da A-magasinet gjenoppsto for snart 15 år siden. «Et velskapt barn», mente Dagbladet-redaktøren, avmålt begeistret. «Litt kjedelig», kremtet VG-redaktøren som lanserte sitt eget magasin samme helg.

Kort oppsummert: Mottagelsen var noe lunken da A-magasinet ble relansert 21. oktober 2005.

Men leserne, de elsket å starte helgen med A-magasinet. Det gjør dere heldigvis fortsatt. Nå er vi blitt Norges største helgemagasin, med over 700.000 lesere hver helg. Det er mer enn det dobbelte av våre største konkurrenter.

Ulike historier setter spor

Vi har satt dagsorden og vunnet priser, og i dag når vi lesere landet rundt gjennom samarbeidet med Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Mange artikler fra disse 15 årene har satt spor. Dette er noen få av dem:

  • Hatet etter Utøya viste hvordan overlevende etter terrorangrepet 22. juli 2011 trakasseres.
  • Nakenbildedeling på nett avslørte hvordan unge deler seksualiserte bilder på sosiale medier. A-magasinet kunne dokumentere at mange saker havnet i rettsapparatet. Vi snakket med både de som var blitt delt, men også med unge gjerningspersoner. Serien ble nominert til Skup 2017, Den store journalistprisen og trakk fullt hus på Aftenposten Event.
  • Erik Schjenken-saken fortalte historien om hvordan det oppleves å bli stemplet som Norges verste rasist.
  • De norske nettovergriperne kartla 89 vanlige norske menn som var siktet, tiltalt eller dømt for overgrep. Vi fant helt vanlige menn som går på fjelltur med familien og deltar på dugnad i nabolaget når de ikke surfer på nettet etter misbruk av barn.
  • Intervjuet med Malala Yousafzai viste hvordan én ung jente kan gjøre en stor forskjell for unge kvinner verden over.
  • Farlige mødre åpnet døren inn til noe av det mørkeste: For noen barn er mamma det farligste i livet.
  • Vi beviste at det aldri er for sent å debutere på Roskilde-festivalen. Bare spør vår journalist Halvor Hegtun, som rakk det rett før han fylte 52 og leverte fyldig referat i magasinet.

Men kanskje er det helt andre mennesker eller historier du husker best.

Er det noen du har lest om i disse årene som du gjerne skulle visst hvordan det går med i dag? Vi vil gjerne markere vårt lille jubileum med å gi leserne noen nye historier i gave. Hvilke historier vil du høre fortsettelsen av?

Send inn ditt forslag til ønskereprise til a-magasinet@aftenposten.no, eller på vår Instagram eller Facebook.