A-magasinet

Brygg deg denne russiske sommerdrikken

Du blir ikke full av å drikke kvass, men litt sur blir du nok.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Mange av dere har garantert lagt merke til at jeg er over gjennomsnittet opptatt av gammelt brød. Jeg har blant annet presentert italiensk pappa al pomodoro (tomat- og brødsuppe), brødsalaten panzanella, syrisk fattoush (pitasalat) og fransk løk- og brødsuppe for dere. Nå er tiden kommet for noe av det morsomste: det russiske brødølet kvass!

Kvass er ikke et øl man blir full av. Det er en styrkedrikk med omtrent samme alkoholprosent som surmelk. En syrlig sak som barn, voksne, fattige og rike har drukket sommermånedene igjennom siden drikken ble unnfanget en gang tidlig i middelalderen.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!