I A-magasinets dokumentarserie Ungdomskulturen som havnet i retten ble det avdekket hvilke enorme konsekvenser det får når unge deler nakenbilder av hverandre på nett og i sosiale medier.

Jentene på bilder blir stemplet som horer, de orker ikke å gå på skolen, blir redde for å gå ut, venner snur dem ryggen. Noen flytter. Enkelte snakket om selvmord. Guttene som tar eller deler bilder, risikerer å bli dømt for seksuallovbrudd.

Responsen etter denne artikkelserien var stor. Allerede dagen etter at den første artikkelen sto på trykk, sa barneombud Anne Lindboe: «Saken i A-magasinet burde være pensum i skolen».

Under finner du alle sakene i dokumentarserien, samt flere saker om temaet ungdomsliv. Hvordan lever ungdommene i dag? Hvorfor er de så mye på nett? Hvorfor blir jenter stemplet som horer? Hvorfor rammes så mange unge av prestasjonspress og angst? Dette er spørsmål vi i Aftenposten også stiller oss, og som er bakgrunnen for mange av våre redaksjonelle prosjekter.

På denne siden har vi samlet saker, og publisert eksklusive videoer og historier, samt fakta og gode råd til hvordan man skal snakke med barn og unge om vanskelig temaer og nye samfunnsfenomener.

Siden blir oppdatert forløpende.