A-magasinet

Simen Bondevik (20) om reaksjonene: – Det verste er at det påvirker meg

Han er blitt kalt Norges mest kjente barnebarn. Nå trosser han bestefar, kristenfolket og netthaterne for å kjempe for landets minste parti.

  • Per Christian Selmer-Anderssen
    Teateranmelder
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

Simen Bondevik sitter alene i leiligheten med laptopen i fanget. Han har en rad med fargerike vimpler over seg. En stor flokk nisser på bordet. Elizabeth Warrens slagord henger fortsatt på veggen: «Dream big, fight hard.»

Det er to dager siden han meldte seg ut av Kristelig Folkeparti, som han hadde vært medlem av siden han var 13 år. Simen Bondevik hadde ikke lenger verv i partiet, men ble likevel kalt inn til Dagsnytt 18 for å begrunne sitt valg. Nå kommer reaksjonene.

Han skjenker seg et glass whisky. Kjenner maltsmaken nedover ganen, Jack Daniels varme i brystet. Så går han gjennom nettkommentarene og de private meldingene.

Simen Bondevik jobbet for Elizabeth Warrens kampanje og senere for Joe Biden. Nå skal han bruke energien sin på Sentrums ungdomsparti.

Det tar mange timer å lese alle, og da han først er ferdig, er det langt på natt. Simen er lys våken, men skjønner at han må legge seg. Han går forbi nissene, krybben med jesusbarnet, bildet av ham selv som griper tak i mikrofonen på Stortingets talerstol da han bare var noen måneder gammel. Det var året før bestefaren, Kjell Magne Bondevik, igjen ble statsminister i Norge.

Les hele saken med abonnement