Bil

Nordmenn kjøper Prius som aldri før

Siden pedalproblemene startet er salget av Toyota Prius tredoblet i Norge.

Les også:

Nordmenn har på ingen måte mistet troen på Toyota etter all viraken rundt problemene med gasspedalen i flere modeller.

De norske Toyota-forhandlerne har aldri opplevd maken til pågang av kunder som i tiden etter at aviser over hele verden begynte å boltre seg med skandaleoppslag om problemene med gasspedalen i de japanske bilene.

Rabatter

I noen land måtte forhandlerne selge bilene med store rabatter for i hele tatt å holde hjulene i gang og mange stilte spørsmål med Toyotas gode navn og rykte.

I Norge har situasjonen vært en helt annen. Bare i mars ble det her i landet solgt tre ganger så mange Toyota Prius som i mars 2009. Også første kvartal som helhet viser en tredobling mot fjoråret. Toyotas totale personbilsalg økte i samme periode 65 prosent.

816 har valgt Prius

Med to manglende registreringsdager før Opplysningsrådet for Veitrafikken gjør opp status for første kvartal, viser statistikken at 816 nordmenn har valgt Prius hittil i år. I samme periode i fjor ble det solgt 277 eksemplarer av Toyotas hybridmodell. Toyota er også Norges mest kjøpte personbilmerke hittil i år med en total salgsøkning på 65 prosent.

– Dette er svært gledelige tall, spesielt når de kommer i en periode der vi har fått mye negativ oppmerksomhet i media gjennom saken i Lillesand, sier Lars-Erik Årøy, administrerende direktør i Toyota Norge AS.

– Det viser at kundene våre stoler på at Toyota leverer den samme kvalitet, sikkerhet og kundeservice som har gjort oss til Norges ledende personbilmerke år etter år, sier Årøy.

Toyota Prius har de laveste utslipp av alle biler i mellom— og kompaktklassen. Prius slipper ut 0,0058 gram NOx pr. kilometer, og ingen skadelige partikler. Dermed skånes nærmiljøet. Med et forbruk på kun 0,39 liter pr. mil og CO2-utslipp på 89 gram pr. kilometer har Prius også lavest engangsavgift av alle mellom- og kompaktklassebiler.

Relevante artikler

 1. BIL

  Førerkortet kan bli digitalt

 2. BIL

  Skal du kjøre nedover Europa? I dette landet er det påbudt med promilletest i hanskerommet

 3. BIL

  Prøvekjøring av Range Rover Velar: Dette er den stiligste SUV-en på markedet

 4. BIL

  De forsøker å gjøre som Tesla

 5. BIL

  Dette bør du tenke på før du kjøper din første bil

 6. BIL

  Elbiler utstyres med kunstig lyd: – Prøver å gjøre elbiler til et problem