Bil

Satte Tesla på lading – garasjen tok fyr

En garasje tok trolig fyr fordi ladesystemet til en Tesla Model S ble overopphetet, rapporterer brannvesenet i Orange County i California. Tesla avviser dette.

Bileieren, som bor i Irvine, California, parkerte sin Model S i garasjen om kvelden 14. november. Hun plugget i strømmen og satte på timeren. Klokken tre om natten oppdaget hun at det brant, og ringte brannvesenet. Brannen ble raskt slukket, skriver Automotive News.

Brannen har ingen forbindelse til de tre mye omtalte Tesla-brannene, som skjedde langs veier i USA og Mexico i oktober og november.

Tesla insisterer på at heller ikke den hittil ukjente brannen i garasjen i Irvine skyldes bilen eller ladesystemet. Brannvesenet i Orange County uttaler imidlertid at selve ladesystemet eller koblingen til strømuttaket i veggen kan være brannårsaken.

Elektrisk svikt

«Brannen oppsto som et resultat av en elektrisk svikt i ladesystemet til et elektrisk kjøretøy», står det i rapporten fra brannvesenet, som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Rapporten understreker også at den helt eksakte årsaken til brannen er uklar.

— Vi har sett på denne hendelsen, og kan si at det absolutt ikke var bilen, batteriet eller elektronikken knyttet til ladesystemet som forårsaket brannen, sier talskvinnen Liz Jarvis-Shean i Tesla til Automotive News.

Høy pris

— Kabelen var helt i orden på bilens side. All skade var inn mot veggen.

Ifølge Jarvis-Shean viser også bilens logg at batteriet hadde ladet helt normalt, at det ikke var noen temperaturvariasjoner eller svikt i batteriet eller ladeelektronikken.

Selve bilen fikk da også bare røykskader i brannen. Men garasjen og øvrig innhold ble skadet for rundt 150.000 kroner.

Relevante artikler

 1. BIL

  De ti beste familiebilene

 2. BIL

  Disse kan bli årets bil

 3. BIL

  Smarte småtasser

 4. BIL

  Dette kan du fikse selv

 5. BIL

  Voldsom vekst i elbilsalget

 6. BIL

  Slik blir du en bedre sjåfør på glatta