Bolig

– Man blir ikke noe lykkeligere av et digert hus

Å bo i inn- og ut-husene på Lund er litt som å bo i Bakkebygrenda, mener Gudrun Svensson.

  • Line Raaen Osmundsen

\- Man blir ikke noe lykkeligere av å ha et digert hus og en haug av sofaer. Man kan jo bare sitte i en stol av gangen uansett, sier Gudrun Kristine Svensson. 43-åringen som jevnlig deler litt av seg selv som frittalende spaltist i Kristiansand Avis, tar oss imot i leiligheten i inn- og ut-husene på Lund.

Allerede før vi blir ønsket velkommen inn skjønner vi at dette er et hus litt utenom det vanlige.

Det første som møter oss er er nemlig en hage full av fargerike vimpler, noen knallrøde hagestoler – og en lilla inngangsdør.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

\- Det er ganske mange restriksjoner på husene her. Det er ikke lov til å gjøre som man vil. Alle ytterdørene må for eksempel ha firkantet vindu. Men farge står det ikke noe om, så jeg gikk for lilla, sier Gudrun Svensson.

43-åringen bor sammen med sine tre barn, Johanne, Lauritz og Sigmund, samt familiens to firbente venner.

\- Det er katten Kanakas og hunden Stanley. Når vi først skulle ha husdyr, så måtte vi jo sørge for noen spesielle navn, ler hun.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.
Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

Rosa kjøleskap

Like sprudlende og glad som Gudrun selv er, viser også rekkehusleiligheten seg å være. Et knall rosa kjøleskap fra Smeg lyser opp den åpne stue-/kjøkkenløsningen.

\- Jeg kunne jo selvsagt hatt et hvitt, vanlig kjøleskap, men det hadde blitt kjedeligere. Farger gjør meg glad, så jeg tok likegodt rosa, sier hun. Og farger er det mye av i Gudruns hjem. På kjøkkenet står kopper, kar, vaser og boller og lyser mot oss.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.
Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

\- Jeg ser ingen grunn til å gjemme det bort i skapene. Det er jo ting jeg liker, derfor står mye av det også fremme, forklarer hun.

Det er ganske mange restriksjoner på husene her. Det er ikke lov til å gjøre som man vil

Gudrun

Det er tre år siden Gudrun og mannen kjøpte rekkehuset på Lund, som Gudrun overtok da at de to gikk fra hverandre. Før det bodde familien i en større enebolig i Vågsbygd. Før det igjen bodde de i en nybygd funkisvilla, også det på Lund.

\- Funkishuset på Lund ble rett og slett for stort, og for mye å holde orden på. Det var selvsagt fint når alt var nytt og stort, men vi fant ut at vi kanskje ville trives bedre et annet sted, sier hun.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

Huset i Vågsbygd flyttet de fra fordi savnet etter å bo bynært på Lund ble for stort.

Fantastisk nabolag

\- Å komme hit var bare midt i blinken. Det er nesten som å bo i Bakkebygrenda. Det er et fantastisk nabolag, sier Gudrun, og utdyper:

\- Det er åpent, lekent, og aldri kjedelig. Det er alltid noe som skjer, noen som vil ta en kaffekopp, eller litt spontan grilling sammen i hagen. Her kan man være så sosiale man vil, samtidig som det også går helt fint å trekke seg litt tilbake for dem som ønsker det.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

Om det sosiale er noe av det Gudrun setter aller mest pris på ved hjemme sitt, er hun også glad i interiøret sitt.

Det er alltid noe som skjer, noen som vil ta en kaffekopp, eller litt spontan grilling sammen i hagen

Gudrun

\- Jeg har vært over gjennomsnittet opptatt av interiør i veldig mange år. Jeg abonnerte til og med på utenlandske interiørmagasiner, men det har roet seg nå, forklarer hun.

Gudrun har funnet sin egen stil og bryr seg ikke så mye om hva som er in og moderne. Resultatet er blitt et lekent hjem med stil, form og farge.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

\- Jeg tenker mange ganger når jeg kommer hjem til venner som har sånne lyse, moderne hjem, at nå skal jeg jammen roe ned fargebruken litt hjemme og gå for det duse og delikate. Men i stedet for at det skjer, ender det alltid opp med at jeg heller kommer hjem med en knallgul ting, ler hun.

Går for kvalitet

Gudrun er så sikker på stilen sin at hun sjelden leter etter noe nytt. Som regel dukker det bare opp, og da tar hun det med seg hjem. Derfor er det heller ikke ofte at hun bytter ut interiøret. Det meste av møblene er ting hun har hatt lenge.

\- Jeg har nok lagt litt ekstra penger i en del møbler fordi det er kvalitet, og noe jeg ikke så fort går lei av. Det har jo vist seg at det har vært lurt, sier hun.

Bare noen få ganger har hun vært skikkelig på leting etter et møbel.

\- Denne her har jeg drømt om lenge, og har endelig fått den i hus, sier hun og viser fram en blomsterpidestall i teak.

\- Det er et typisk sånt møbel som bestemødre hadde i stuene sine. Alle hadde dem før, men det er ikke enkelt å få tak i dem nå, sier hun.

Fargeinnslag

I Gudruns hus finnes en god miks mellom nytt, gammelt og kjente designklassikere. Friske fargeinnslag på interiørdetaljene er med på å gjøre hjemmet ekstra spennende. Og der det ikke nødvendigvis er like passende å sette fram freshe pyntegjenstander, har hun tatt i bruk andre metoder for å live opp interiøret. Slik som på badet, hvor vinduskarmen har fått seg noen strøk med rosa maling.

Det finnes fargerike innslag over alt i leiligheten til Gudrun.

\- Det er jo liksom ikke så mye å gjøre på et bad, men det frisker litt opp, synes jeg.

Les mer om

  1. Hjemme hos
  2. Interiør
  3. Abito