Ukas instagrammer: Glenn André Ommundsen

Glenn André Ommundsen har vært innom det meste av interiørstiler. Stilen i hjemmet hans nå har endret seg ganske mye fra da han hadde limegrønne vegger og sølvgolv på gutterommet som tenåring.

Glenn André Ommundsen

  • Alder: 28 år 
  • Bor: I Bergen. Heldigvis er jeg opprinnelig sørlending og har bare bodd i Bergen i 7 år! Men det kan se ut til at jeg blir her en stund til! 
  • Yrke: Jobber i interiørbutikken Joy interiør på Askøy utenfor Bergen! 
    Bor sammen med: Samboer Otto Andersen (43) og vår 11 år gamle langhårede chihuahua gutt ved navn Bobby! 
  • Hustype: Nybygg, blokkleilighet
  • Vært på Instagram siden: 2011 men har hatt rein interiørkonto i litt over et år.

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt? 

Hjemmet vårt er innredet veldig personlig. Jeg ønsker at man skal kunne se hvem som bor her og hva vi liker. 
Det går i mørke farger med en del sort og jordfarger. Mye heltre, grønne planter og skifer. Jeg er glad i å bruke stein. Jeg har for eksempel tatt den helt ut og lagd meg bord av en trestubbe og skiferplater, og så har jeg elvesteiner i dusjen!

Hva er et hjem for deg?

Det er en plass der man skal slappe av og senke skuldrene. Hvor man ikke trenger og tenke på hvordan man ser ut på håret, eller om man i det hele tatt har bukse på? 

Det er også et samlingssted for venner og familie! I vårt hjem er ALLE velkommen! 

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene? 

Den har alltid vært «on the egde» Kanskje litt spesiell og annerledes vil noen si. Jeg har kanskje en type stil de fleste ikke hadde valgt. Jeg vet ikke, men jeg har alltid gjort det JEG liker, og kjørt MIN stil? 

Når det er sagt så tror jeg at jeg har vært innom de fleste stiler, trender og farger. Når jeg ser tilbake til hva slags stil jeg hadde for 15–16 år siden så må jeg le! 

Limegrønt rom med sølvgolv og grå aluminiumspersienner (skrekk og gru). Nå er stilen mere sofistikert og mystisk.

Interiør er en spennende hobby for det forandrer seg hele tiden og selv er jeg også alltid på jakt etter noe nytt eller en ny farge. Basen min akkurat nå er sort . Så jobber jeg ut ifra det! 

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Gangen faktisk! Den har vært et mareritt! 

Det er jo det første rommet man ser når man kommer inn så det har jeg følt litt på at må på en måte gi et inntrykk av hva som venter deg når du kommer inn i neste rom og neste rom osv. Her har jeg hatt flere forskjellige møbler og farger på veggene allerede (enda vi bare har hatt leiligheten i litt over et år) Min samboer bare rister på hodet når jeg ser en ny farge jeg vil male! 

Hva er viktigst når du innreder?

En rød trå og gjennomgående stil og likheter i hvert rom! Både detaljer og farger bør stå i stil med hverandre for å få en helhet og en rød trå gjennom de forskjellige rommene! 

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

I utgangspunktet ikke, men noe har det blitt! Til jul og sommer endrer jeg litt! Men basen er og blir den samme . Det blir fort dyrt om man skal hive seg over alle årstidene og endre interiøret hvert kvartal med farger, møbler og så videre.

Ditt beste interiørtips?

Gjør det DU liker! Ikke bry deg om trender og hva andre skal like når de kommer inn til deg! Det er DU/DERE som skal bo der og det er også du/dere som skal trives! 

Ha det gøy og lek deg med forskjellige elementer og farger! Eller ikke farger i det hele tatt! 

Hvilket rom/type bilder gir best respons på Instagram?

Uten tvil BADET! Det har tatt fullstendig fyr (ikke i ordets rette forstand men du skjønner)!

Og det er vel det rommet jeg selv også liker best.

Selv om det ikke er helt ferdig enda har jeg utallige delinger og forespørsler fra folk som lurer på diverse ting i forhold til fliser, størrelser på ting, og baderomsinnredningen! 

Hvor henter du inspirasjon fra?

Interiørmagasiner, Instagram, reiser og hoteller rundt om i verden! Sist men ikke minst: naturen! 

Den norske naturen er så rå og vakker til alle tider, hvorfor ikke hente den inn om man kan? 

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Jeg later som om ikke jeg er hjemme og lar vær og åpne døra! Jeg har faktisk gjort det et par ganger.

Men vanligvis er venner og familie så høflige at de sier ifra at de kommer! Så da har man litt tid på seg til og kaste ting og tang i bod og skaper! 

De aller nærmeste vennene tåler jo dessuten litt rot. Selv får jeg helt panikk om det er rotete når det kommer folk!  Hvordan andre lever eller ønsker og ha det når det kommer folk ser jeg forbi! 

Dine instafavoritter?

Huff! Den er vanskelig asså! 

Det er så mange flinke og jeg hater og måtte «rangere» folk på denne måten . Men her er de jeg prater en del med og digger! Kunne fortsatt i en evighet! 

@casachicks

@styleby_oliviaangeline

@marenbaxter

@benedictehn

@fromold2gold

@interiorspire 

@stylebymll 

Egentlig så synes jeg det kanskje blir litt «dumt» og «bare» nevne de større kontoene her inne, for det er så mange fler! 

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Min samboer overtalte meg en gang til og kjøpe en HVIT skinnsofa. Den var selvsagt spesialdesignet og enorm av størrelse, med to tilhørende puffer! Jeg likte den overhodet ikke! Med buehjørne og sjeselong. Den dyreste lærepengen jeg har fått tror jeg! Hadde den i kanskje tre år før vi solgte den.

Beste instagramtips:

Vær gøy! Ha det gøy! Ikke ta det så seriøst! Det gjelder jo ikke liv og helse om man ikke får lagt ut noe en dag! Og vær ærlig! 

Les teksten til bildene hos folk, de skrives ikke for ingenting . Av og til kan det hende at teksten forklarer noe i bildet! 

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er ganske mørk, industriell og personlig! Jeg liker ting som er ekte! Som ekte treverk og ekte stein! 

Selvsagt er det noe «uekte» innimellom, men det handler rett og slett om økonomi! Jeg er da ikke millionær!

Har du en favoritt-ting på bordet?

Det tror jeg faktisk må være selve bordet i seg selv! Jeg har laget og designet salongbordet mitt helt selv! Hva som er oppå endrer seg fra uke til uke! 

Ditt beste ryddetips?

La være og ha gardinene trukket igjen om du har innsyn . Da får du litt press på deg til og ha det ryddig hele tiden! Ingen liker jo og vise omverden at man har det rotete? 

Selv om jeg digger at det har blitt nærmest en trend og vise baksiden av «bildet» på Instagram! 

Vil DU bli ukas instagrammer hos Abito? Send oss en e-post