Se det Pippi-inspirerte hjemmet!

Alt i det elleville hjemmet handler om forelskelse. I retro, pastell og Pippi.

SÆRPREG: I stuen er det lekt med tapeter, maling, personlige lampeskjermer og pynteting som har 1950-talls preg.

Ytterpanelet er nylig malt lysegult med mintgrønne og lyserosa detaljer. En 1970-talls teakdør har lyseblå malingsstrøk. På trammen står en plastsopp, hagenisser og på en snor over ytterdøren blinker lyslykter.

— Det er gøy at så mange stopper opp og ser både en, to og tre ganger på huset vårt, sier Kate-Alice Mandal-Hergot.

Disse tipsene bør du få med deg!

Da vi stiger inn, blir vi enda mer overrasket. Ved første øyekast kan det se ut som et kaos av innfall, men så ser vi harmoni i fargebruken. Hovedsakelig er det brukt pastelltoner på overflater og møbler. Pynteting og bilder har stramme komposisjoner, samlet i grupper.

Ingenting er tilfeldig dekorert i dette huset, som består av en gammel tømmerbolig fra 1849, samt et påbygg fra 1980-tallet.

ROSA GULV: Hunden i huset løper rundt på lyserosa gulv. Trappetrinnet ned fra den midterste stuen fører inn til tv-stuen, som er et påbygg fra 1980-tallet.

Familien, som består av Kate-Alice Mandal-Hergot (42), Andreas Hergot (42), Sofie (11) og Adrian (20), har bodd i huset på to etasjer i 13 år. Da de flyttet inn, besto overflatene innvendig for det meste av gulnet furuplank.I dag er boligen på 295 kvadratmeter totalrenovert ned til minste detalj. Første etasje inneholder kjøkken, tre stuer, hovedbad og to haller. I andre etasje er det fire soverom, bad og utgang til takterrasse med utsikt til sjøen.

Mye blank maling

Kate-Alice Mandal-Hergot maler, tapetserer, strikker, hekler, lager papirkunst og syr med et nesten ubegrenset behov for å sette farge på tilværelsen.

Gjenstander som slipper inn over dørstokken i det retroinspirerte hjemmet, er i hovedsak fra perioden 1950 til 1970. Mesteparten av møblene er arvegods eller kjøpt på bruktmarkeder.

De få nyanskaffelsene, plastikk-gjenstander, tekstiler og tapeter, er fra forretninger som fører retroprodukter.

DEKORERT: En gammel gyngestol er malt og drapert med ny tekstil. Fotskammelen til Kate-Alice Mandal-Hergot har fått plasttrekk.

Selv gamle metall-lampeføtter, et gammelt piano og et nytt ikea-kjøkken blir malt uten hemninger. Kate-Alice bruker stort sett alltid blank maling når hun maler på teak, treverk eller metall. Det gir overflatene et tydelig preg med en litt skinnende effekt. Det harlekin-mønstrede gulvet er malt passe rampete med høyglanset maling i to ulike rosanyanser.

Kjenner du til dette trikset?

HYLLE: Hjemmelagde strikkesopper og cupcakes pryder kjøkkenet.

For å understreke det blanke, er noen av pinnestolsetene polstret med skinnende og hard plastduk. Det er lettere å tørke støv av blanke overflater enn av matte gjenstander. Ikke minst får de gamle møblene et mer rocka uttrykk når Kate-Alice svøper dem i fargeprakt.

Helt greit for mannen

Kate-Alice Mandal-Hergot vokste opp i Nordreisa, i Troms. Hun forteller at de hadde rosa trapp innendørs og tapet i glade farger på veggene.

MINIHUS: Dukkestuen er også rikt dekorert i pastell-farger. Her sitter Kate-Alice Mandal-Hergot og Sofie.

— Stilen i mitt barndomshjem var nok litt mer tilfeldig enn her. Men uansett har min oppvekst i Nord-Norge i et 1950-tallshjem påvirket meg mye.

BAMBI: Detaljer fra et hjem i glade farger, her med bambi i bakgrunnen.

— Jeg har forresten en mann som tillater at jeg får utfolde meg fritt med farger inne og ute. Jeg er en rastløs person som må ha noe å gjøre når jeg har fri. Jeg kobler av med å bruke hendene, sier hun. Se den fantastiiske italienske boligen!

Til daglig jobber Kate-Alice Mandal-Hergot som vernepleier ved Glenne regionale senter for autisme, og hun har ikke tenkt å slutte med det selv om hun har fått jobbtilbud med å profilere retroprodukter.

PRINSESSEN: Her er det en fryd å gjøre lekser mener Sofie, som stortrives på sitt rosa jenterom.

Datteren, Sofie, elsker stilen til mamma, og hennes venninner er misunnelige på «eventyrhuset» hun bor i. Og det herlige prinsesserommet hun vokser opp i. Boligen har også mange Pippi Langstrømpeeffekter. Kate-Alice har aldri lagt skjul på hvor hun har fått inspirasjonen fra til sine mange elleville fargekombinasjonene, nemlig fra Pippis Villa Villekulla. Se hvordan de forvandlet idrettslagshytta til en vakker skilodge!

Sønnen på snart 20 år er ikke fullt så begeistret for morens mange dekorative påfunn. Han liker helst å være på rommet sitt i kjelleren omgitt av nøytrale farger.

Ingen naboklager

SYNLIG: Det lysegule huset med lysegrønne og lyserosa detaljer, stikker seg ut i nabolaget.

Så langt har den fargerike familien ikke mottatt klager på husfargen fra naboene. Før huset ble malt lysegult, lysegrønt og lyserosa utvendig, søkte familien om tillatelse hos kommunens byggesaksavdeling – og de fikk grønt lys uten problemer. Garasjen, dukkestuen og postkassen ble malt våren 2014 i de uvanlige fargene. Selv trampolinen er mer fargerik enn vanlig, i rosa kulør.

PIPPI: Det er tydelig hvor inspirasjonen kommer fra: Pippi Langstrømpes, Villa Villekulla.

— Hvite hus, ute og inne, synes jeg kan være kjedelig. Rosa og gult er mine favorittfarger og det synes jo godt nå, sier Kate-Alice.- Det eneste stedet i huset det ikke fungerer med farger, er på gardinene. Jeg har selvsagt prøvd meg frem med fargerike tekstiler. Men det fungerte ikke. Det ble faktisk for vilt.

RETRO: Gamle bilder fra 1950- pryder stueveggene.

— Så her har jeg roet det hele ned med romantiske blondegardiner. Dermed kommer rosa pelikaner på tynne og høye ben og strikkede fluesopp-figurer i vindusposten, enda bedre frem.

  • Siden du har lest hele saken, tipper vi at du er klar for flere boligartikler. Da anbefaler vi:
RETROSTEMNING: De gamle møblene får et mer rocka uttrykk når Kate-Alice Mandal-Hergot svøper dem i fargeprakt.
TO HUNDRE STAUDER: Kate-Alice har også grønne fingre. I hagen er det over to hundre ulike stauder.
MINNER: Strikkekjolen hadde Kate-Alice på seg da hun var barn. Den er strikket av hennes mormor, og er like fin i dag.
50-TALLET: I stuen er det lekt med tapeter, maling, personlige lampeskjermer og pynteting som har 1950-talls preg.
HILSEN HJEM: Au Revoir – på gjensyn – står det på døren til Kate-Alice Mandal-Hergot når man går ut.