Bolig

Lag din egen sengegavl!

  • Richard Ribe
    Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe

En flott sengegavl gir hotellfølelse på soverommet, og lager du den selv, kan det bli en rimelig investering.

Tidligere i vår skrev jeg et blogginnlegg om hvordan du med enkle grep kan piffe opp soverommet. På soverommet ønsker man det rent og delikat uten for mange ting. Men en fin sengegavl kan gjøre mye for stemningen.

I tillegg til å være dekorativ, gjør den det også mer behagelig å sitte i senga å lese en bok eller se på TV. Jeg skal nå vise dere hvordan dere kan lage deres egen. Jeg brukte i underkant av 1 time på min.

Jeg hadde liggende et lite stoffstykke med mørkegrønn velur, og kom da på ideen om å bruke det til en sengegavl. I garasjen fant jeg også to sponplater som passet perfekt.

Dette trenger du:

Sag, stiftemaskin, møbelvatt, plate, stoff og borrelås.

1\. Plate. Sag sponplata eller møbelplata til målene du ønsker. Denne sengegavlen er til sammen 180 cm brei og 60 centimeter høy.

1. Vatt. Legg vattet på golvet, og plasser plata oppå. Trekk vattet rundt kantene, og stift det godt fast. Legg gjerne litt ekstra vatt på hjørnene, slik at de ikke blir så spisse.

2. Stoffet. Legg stoffet opp ned på golvet, og plasser den vatterte plata oppå. Sørg for å ha omtrent 10 centimeter med stoff på hver side, slik at du får stiftet det godt rundt plata.

3. Borrelås. Stift borrelåsen fast 5 cm ifra toppen av plata. Stift så den andre delen av borrelåsen på veggen. Da kan du henge opp sengegavlen. Lager du en større sengegavl, kan det være du trenger mer borrelås.

Vi hadde også to fine skinnputer liggende som vi festet med møbelknotter. Om man ikke ønsker å feste en pute til gavlen, kan det være fint å sy en pyntepute i samme stoff, og bare sette den opp mot gyvelen.

Masse lykke til! Har du spørsmål eller ønsker mer inspirasjon følg meg gjerne på Instagram: @richardribe

Les mer om

  1. Abito