I dette hjemmet er det kule kulører

På jobb pusser Jan Inge Mevold Skogheim opp 16 hjem i året. Sitt eget sparer han til feriene.

PUSSER OPP KONTINUERLIG: - Jeg vil ta vare på kvalitetene med dette huset, slik som takhøyden og listverket. Gamle hus har mer sjarm. Da vi kjøpte boligen for ti år siden, var taket senket i mange av rommene. Jeg fjernet vindfanget for å få takhøyden tilbake. Dette var opprinnelig finstuen, jeg har slipt den gamle eikeparketten med fiskebensmønster og oljet den. De store prosjektene hjemme venter jeg med til sommeren. Jeg liker egentlig å være i fred når jeg pusser opp, det går fortere enn å få hjelp. Jeg jobber gjerne ti timer i strekk, fremgang er det som får prosjekt fullført, understreker Jan Inge Mevold Skogheim. Han er styreformann og partner i Pandora Film AS, og arbeider som regissør og fotograf under innspillingene av Tid for hjem på TV 2.

For de av oss som blir så utslitte bare av å se på oppussingsprogrammer at det hender vi sovner i beste sendetid, er det uhyre vanskelig å begripe. Men regissør og fotograf Jan Inge Mevold Skogheim har ikke tid til å se hva som skjer, han setter av tid for hjem året rundt.

Selv hevder 40-åringen hardnakket at det er han som bestemmer interiøret hjemme i den hundre år gamle hvite, ærverdige villaen i Ibsens gate i Bergen.

Les hele saken med abonnement