– Et mekka for interiørinspirasjon

Trude Fjellstad (39) har vært interessert i interiør, hus og hjem så lenge hun kan huske. Men det var da de begynte å bygge hus at det tok helt av.

I hele sommer har Abito hatt en konkurranse på Instagram under #abito\_sommerkonkurranse med en oppfordring til leserne om å sende inn bilder av hjemmet sitt. Vi fikk inn flere hundre bidrag, og det var til slutt Trude Fjellstad som gikk av med seieren etter å ha bli stemt fram av Abito sine Instagram -følgere. Trude er første kvinne ut som månedens instagrammer.

t4
t4
t4

– Kan du fortelle litt om interiørinteressen din, og hva som inspirerte deg til å begynne å instagramme?

– Det var mens vi holdt på å bygge hus at jeg fant ut at Instagram var et mekka for interiørinspirasjon. Til å begynne med kikket jeg bare, men etter hvert som huset vårt ble mer og mer ferdig gjorde jeg kontoen offentlig, og begynte så smått å dele litt bilder fra mitt eget hjem.

t4

– Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

– Det er lyst og luftig. Litt sånn skandinavisk minimalisme, samtidig som det også er lunt og hjemmekoselig. Vi flyttet inn i et nybygget hus sommeren 2014. Det er et Hiba Hus som vi har tegnet om og blåst opp, slik at det skulle passe tomta, våre ønsker og behov. Vi hadde en lang prosess fra vi begynte å planlegge, til huset sto ferdig. Det var mye fram og tilbake med kommunen for å få byggetillatelsen i orden, men alt det ble fort glemt da vi kom i hus.

t4

– Hvem er du på Instagram?

-Jeg viser stort sett bare interiør fra eget hjem. Men det kan dukke opp et og annet inspirasjonsbilde inni mellom. Jeg viste nok litt mer private bilder i starten, men etter hvert som jeg fikk flere følgere holder jeg det private mer for meg selv. Jeg liker ikke så godt å være foran kamera selv.

Jeg forsøker å tenke inspirasjon når jeg poster bilder, med det i bakhodet som jeg selv var på utkikk etter da vi bygget, og som jeg fremdeles er interessert i. Jeg poster mest oversiktsbilder, og mindre detaljbilder.

-Hvilket rom gir best respons på Instagram?

-Kjøkkenet gir alltid god respons på IG. Det er også kjøkkenbilder som har blitt mest delt av andre. Men det er bilde av badet og av rommet til dattera mi som har fått flest likerklikk.

– Hva er et hjem for deg?

– Det er et sted jeg har lyst å tilbringe tid. Et sted jeg kan slappe av og kose meg, og ikke minst et sted familien min trives.

t4

Har du lyst til å bli månedens instagrammer på abito.no?Post bidraget ditt på Instagram #abitono. Vi presenterer en Instagram-konto hver måned!

– Hva er du mest fornøyd med med hjemmet ditt?

– Det må være den åpne løsningen og høye takhøyden vi har oppe. Jeg er vokst opp i et hus med god takhøyde og åpne løsninger, så jeg får litt nesten litt «klaus» av mange rom og vanlig takhøyde. Ellers liker veldig godt løsningen vi har med kjøkken og stue i ett. Det er både fint og sosialt. Vi har også valgt å la barna få sin egen sone nede, med kjellerstue, soverom og bad, mens vår private sone med soverom, walk-in garderobe og bad, er oppe. Jeg er sikker på at vi alle kommer til å sette enda mer pris på våre adskilte soner etter hvert som barna blir eldre og sikkert vil ha mer plass for seg selv.

-Hvilket rom har vært vanskeligst å innrede?

-Stuen har vært vanskelig å innrede. Vi hadde egentlig tenkt noe helt annet enn vi endre opp med. Vi måtte for eksempel flyttet TV-uttaket da plasseringen av tv`n vi hadde sett for oss , ikke passet. Vi er veldig fornøyd med hvordan løsningen er blitt, det var bare litt frem og tilbake underveis.

– Hvor henter du inspirasjon fra?

– Det meste av inspirasjonen henter jeg fra Instagram, men også litt fra magasiner og interiørblogger.

t4

– Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

– Den har blitt lysere, renere og mer minimalistisk med årene. Tidligere var stilen min preget av mørkere treverk, tyngre møbler og mer «stæsj».

– Forandrer du innredning i takt med årstidene?

– Jeg gjør egentlig ikke det. Jeg bytter verken gardiner (siden vi ikke har noen) eller puter. Bortsett fra til advent og jul. Men jeg tenner mer stearinlys nå når det blir kaldere og mørkere ut.

t4

– Når og hvor slapper du best av hjemme?

-Fredags- eller lørdagskvelden tilbringes gjerne sofaen med en spennende serie på tv. Lørdag- og søndagsmorgen med sen frokost sammen med familien rundt spisebordet.

– Ditt beste interiørtips?

-Prøv deg fram. Mal en vegg i en farge du kanskje ikke er helt sikker på, kanskje det blir kjempefint? I verste fall maler du bare over igjen. Flytt rundt på ting, så kanskje rommet ditt får en helt annen følelse, eller til og med blir enda mer praktisk. Det er ikke alltid så enkelt å se for seg på forhånd hvordan noe blir. Lag en plan, og test det ut. Og ikke minst, søk inspirasjon og lag moodboards når du skal planlegge et rom, eller et helt hus.

– Ditt verste interiørkjøp, og hvorfor?

– Her vi bor nå har vi faktisk ikke gjort de store blemmene. I alle fall ikke ennå. Men hvis jeg skal pirke på noe så skulle jeg ønske at sofaen i kjellerstuen var en lysere gråfarge enn det den er. Men det er jo snakk om bagateller, og ikke noe bomkjøp akkurat,

– Dine instafavoritter?

– Det er så mange utrolig flinke og inspirerende kontoer der ute, men hvis jeg bare skal nevne noen få må det bli@hanneromhavaas, @casachicks,@ingerliselille, @modernefunkishjem og @interiorwife.