Bolig

Soverom FØR og ETTER

  • Nina Holst

Hei, det er Nina fra Stylizimoher igjen! Nå har jeg allerede delt noen av oppussingsprosjektene vi har hatt etter at vi tok over det arkitekttegnede huset fra 1986 for 1,5 år siden. Men alle rom trengte i grunn en oppgradering i vårt «nye» hus, og soverommet var faktisk et av de første rommene vi pusset opp.

Så la meg vise litt FØR og ETTER bilder fra soverommet, som etter min mening var et av de rommene som virkelig trengte en oppgradering. Her hadde alt stått stille siden 1986, noe som betyr: løse teppefliser på betonggulv, gulnet og hullete miljøstripe på veggene, furupanel i takene samt to store skyvedørsgarderober med dekorterte speildører. Her måtte det med andre ord en grundig makeover til!

Wishbone-chair_bedroom

DETTE GJORDE VI:

- Alle veggene ble helsparklet for å dekke til den gamle miljøstrien. Etterfulgt med Jotun Slettvegg for en finere overflate og for å hindre evt. sprekker av sparklingen i etterkant.

- Alt listverk ble fjernet (vinduer, dører, tak og gulv) for et renere og mer moderne uttrykk.

- Tre av veggene er malt i LADY Pure Color 9925 Bergknatt. En nydelig mørk og nøytral gråfarge som jeg får utrolig mange spørsmål om på Instagram når jeg viser bilder av soverommet.

- Veggen med vinduer ønsket vi lys, og er malt med fargen malt med LADY Pure Color 1624 Letthet ( en lun og fin hvitfarge som går igjen i hele huset )

- I taket er panelen dekket med gipsplater og malt hvitt. Noen få downlights ble da også innfelt i taket.

- På gulvet fjernet vi rett og slett bare de løse teppeflisene og malte betonggulvet i samme fargen som veggene med Trestjerners gulvmaling for betong. Gulvet har varmekabler så det er fortsatt varmt og godt å gå på.

- De røde dørene i rommet ble malt med LADY 9938 Dempet sort, og dørhåndtakene ble spraylakkert i matt sort.

Wishbone-chair_bedroom

Den mørke grå fargen gjør det både tøft og elegant, og er lekker til både sort og hvit. Ved å ha en plante eller noen blomster på soverommet, ser det ekstra friskt og hyggelig ut også!

Wishbone-chair_bedroom

FØR OG ETTER:

Wishbone-chair_bedroom

Wishbone-chair_bedroom

NATTBORD PÅ BUDSJETT:

Du har sikkert hørt om LACK serien til Ikea? Visste du har de også har en liten hylle som er perfekt som nattbord? Vi ønsket et «flyvende» hylle på veggen som nattbord, og valget falt da på disse hyllene som koster den nette sum av 49,- Vi kjøpte sorte, men malte de i samme grå farge som veggen for et mer helhetlig og harmonisk uttrykk.

Wishbone-chair_bedroom

TIPS:

Et annet tips på veien, er å tilføre kontraster som f.eks tremøbler eller lær i varme toner hvis man har kalde farger i rommet. Det gjør det hele litt mer hyggelig og ikke minst interessant.

Håper forvandlingen falt i smak, og ga deg et par tips om du skal i gang med oppussing i soverommet.

Wishbone-chair_bedroom

Alle bilder: Nina Holst / Stylizimo.com

Les mer om

  1. Bolig
  2. Interiør
  3. Oppussing
  4. Soverom
  5. Tips og triks
  6. Abito