Bolig

Raske, enkle og billige pyntetips til borddekkingen

  • Maren Baxter

Nyttårsaften står for døra, og det er kanskje fortsatt noen som ikke helt har bestemt seg for hvordan bordet skal pyntes.

bordhoved

Jeg er alltid opptatt av å dele inspirasjon som ikke koster skjorta, eller som krever for mye tid. Ofte tar jeg meg en runde i huset eller på bruktbutikker og leter etter de perfekte gjenstandene å bruke til stylingen min. Et av mine beste tips er å tenke kreativt, og gjerne bruke gjenstander på andre måter enn det de egentlig er designet for. Bestem deg også for et fargetema du ønsker å ha på bordet ditt. Da kan man bruke mange ulike former og fasonger på pynten uten at stylingen blir rotete.

bordhoved

På bildet kan dere se at jeg har tatt i bruk julepynten jeg allerede hadde framme. Jeg valgte å holde meg til fargene, gull, hvit, grå og sort. Den hvite firearmede lysestaken er kjøpt på en bruktbutikk.

bordhoved

Bruk sløyfebånd som en del av dekorasjonen, det skaper et mer personlig uttrykk. Har du ikke nok antall like skåler/tallerkener/kopper til borddekkingen? Det gjør ingenting! Som dere ser har jeg blandet dekketøyet på mitt nyttårsbord.

bordhoved

Lag deg ulike motiver som du putter på sugerørene. Mine er fra en av de rimelige kjedebutikken, men disse er superenkle å lage selv. Jeg har også brukt armbånd som pynt på glassene.

- Les også: Slik dekker du et lekkert høstbord

bordhoved

Har du en duk eller et gammelt stoff liggende som du ikke bruker? Klipp stoffet/duken i like størrelser og bruk den som servietter. Jeg kjøpte sølvtall som jeg brukte til å skrive 2017. Enkelt og billig!

bordhoved

Lyslenker og levende lys er med på å skape god stemning. Festballonger i taket for et gøyalt uttrykk.

bordhoved

Innlegget er også publisert på Maren Baxter sin egen blogg

Lykke til, og et riktig godt nyttår til dere alle!

Les mer om

  1. Abito