Bolig

Boligprisene sank med 1,6 prosent i juni

I Kristiansand sank boligprisene med 0,9 prosent

UTTALER SEG OM PRISENE: Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. CF-Wesenberg FOTO: Erichsen, Jarl Fr.

 • Elise Rønnevig Andersen
  Journalist

Boligprisstatistikken for juni viser at boligprisene sank med 1,6 prosent nominelt med prosent. Korrigert for sesongvariasjoner sank de med 0,7 prosent. Sommermånedene er ofte en rolig tid i boligmarkedet.

– Juni er en av de svakeste månedene i forhold til boligprisutviklingen. Vi så i juni en moderat utvikling i store deler av landet, sier Christian V. Dreyer, direktør i Eiendom Norge.

Statistikken legges frem av Eiendom Norge i samarbeid med Finn og Eiendomsverdi. Flere har spådd prisnedgangog junitallene for Obos viste nedgang.

Tromsø og Bodø hadde en vekst på 0,2 prosent, og er dermed sterkest i landet. I Oslo er det en nedgang på 3,1 prosent.

Boligprisene er 6,3 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Det tar nå i snitt 32 dager å selge bolig, og raskest i landet i forrige måned var Moss. I juni i fjor tok det 13 dager å selge i Oslo. Juni i år: 21 dager.

UTTALER SEG OM PRISENE: Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. CF-Wesenberg FOTO: Erichsen, Jarl Fr.

Slik fikk Vivienne (28) råd til egen bolig. Her er ekspertenes tips

– En av de svakeste junimånedene vi har hatt

Antall solgte boliger i juni var 9563 – 2,1 prosent færre enn i juni 2016, viser tallene.

– Det er dermed en av de svakeste junimånedene vi har hatt. Trenden er tydelig. Vi har en nedgang, men det er viktig å si at det er store regionale forskjeller, sier Dreyer.

– 2017 kommer til å havne på et ganske lavt nivå når vi summerer opp ved årets slutt, vi forventer mindre nedgang i andre halvår, sier han.

Fremdeles store regionale forskjeller

Juni måned viste en oppgang i prisene i Nord-Norge, både Tromsø og Bodø har oppgang. Trondheim viser også en styrke, sier Dreyer, med en nedgang på «kun» 0,1 prosent. I Kristiansand sank boligprisene med 0,9 prosent, Stavanger ned 0,8 prosent.

– Det er veldig bra til å være juni, sier han og legger til at Bergen har en nedgang på 1,6 prosent.

Eiendom Norge-sjefen tror at den negative trenden i Oslo vil fortsette.

– Usikkerheten er svært stor.

Også OBOS-prisene sank

Prisene gikk ned 2,4 prosent i juni på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo. Prisene i Oslo har falt med 2,1 prosent i år.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 54.314 kroner i juni for brukte OBOS-tilknyttede boliger. Dette er 2,4 prosent lavere enn i mai.

UTTALER SEG OM PRISENE: Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. CF-Wesenberg FOTO: Erichsen, Jarl Fr.

Hvor er boligmarkedet på vei? Dette svarer ekspertene

– Veksten i fjor var direkte usunn

– Vi forventer et betydelig roligere boligmarked i store deler av landet nå gjennom sommeren. Det henger sammen med at vi har hatt et voldsomt år bak oss med ekstrem prisvekst flere steder, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Han legger til:

– Det er ingenting som vokser inn i himmelen, og det finnes grenser for hva folk kan betale. Det er grunn til å tro at markedet er solid og at det skal utvikle seg positivt over tid. Og godt er det, for veksten i fjor var direkte usunn, sier Geving.

Grethe Meier, direktør i Privatmegleren, sa til E24.no onsdag morgen at de forventer en større korreksjon i Oslo enn den som så langt har kommet.

– Prisene i markedet har økt med 40 prosent de siste to årene, da er det naturlig med en justering. På landsbasis forventer vi en nedgang i boligpriser på 1–2 prosent. Det er vanlig for juni måned, sa Meier til E24.

Disse tolv boligene får du til under én million

Les mer om

 1. Abito

Relevante artikler

 1. BOLIG

  Boligprisene sank med 1,6 prosent i juni

 2. BOLIG

  Boligprisstatistikken for juni: Ned – 1,0 prosent

 3. BOLIG

  Boligprisstatistikken for juli: Prisene er uendret

 4. BOLIG

  Tall for september: Nedgang i prisene, men stor aktivitet

 5. BOLIG

  Boligprisstatistikken for mai: Opp 1 prosent

 6. BOLIG

  Boligprisstatistikken: Prisene falt med 1,1 prosent i desember