Ukas Instagrammer: Egil Farstad

Egil Farstad brydde seg lite om interiør for inntil to år siden. Så oppdaget han Instagram. Nå har han 54.000 følgere på sin interiørkonto

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Vår egen vri av skandinavisk. Noen klassikere, noen nyheter. Ikke akkurat eklektisk eller maksimalistisk, men en olig fargepalett gir en stram form med rom for å leke seg litt.

Hva er et hjem for deg?

Det er trygt, ryddig og ”vårt”. Uansett hva naboen har eller hva som er de hotteste trendene. Vi gjør vår greie, selv om det er sterilt for noen (les mine foreldre blant annet) eller fargeløst for andre. Vi elsker farger, men holder det på detaljer så kan vi bytte det ut litt oftere uten at visakortet tar fyr.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?
Var redd det spørsmålet kom. Jeg har aldri vært så brennende opptatt av interiør, det har kommet de siste to årene. Jeg har gått fra en veldig avslappet stil til den stramme skandinaviske.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?
Vi gikk noen runder med alle rom. Vi hadde mange tanker og ønsker, så måtte de tilpasses størrelse og utforming. I en leilighet handler alt om plass og utnyttelse. Men etter noen bomkjøp er vi veldig fornøyd nå. Selv om det stadig er ting som forsvinner og nytt som kommer inn.

Hva er viktigst når du innreder?
For meg er det viktig at det blir en god romfølelse, uansett størrelse på rommet. Det må være luft og plass til de møblene og tingene man setter inn.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?
Ja, det er nok endringer i takt med årstidene. Men det skal sies at jeg elsker å prøve nye ting. Jeg er så nysgjerrig at har jeg først fått en ide jeg har troen på, må jeg prøve den ut.

Ditt beste interiørtips?
Ta mål av rommet, teppet, møbelet både en og to ganger. Noter det ned, visualiser. Det er så lett at man plutselig sitter med en enorm stol, altfor dyp sofa eller et for lite teppe

Hvilke type bilder gir best respons på Instagram?
Hos oss er det helt klart oversiktsbilde av vår stue/kjøkken-løsning. Her får mange ideer til sitt eget hjem, spesielt de som bor i leilighet. Da det ene bildet passerte 13.000 likes var jeg i instahimmelen.

Hvor henter du inspirasjon fra?
Interiørmagasiner og instagram. Her er det stor variasjon i type kontoer og interiør. Jeg liker at andre velger en annen stil enn meg selv og gjør det bra. Input av ulik karakter gir meg mye.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?
Nå er jeg en som elsker system og orden i hjemmet. Alt har en fast plass og jeg liker at tingene havner tilbake på plassen sin etter bruk. Så det går som oftest veldig greit å få uventet besøk. Men en kjapp runde for å sikre blanke speil, rene benk og bordflater redder det meste om krisen skulle komme!

Dine instafavoritter?
Denne listen har begynt å bli så lang at det ikke er mulig å nevne alle. Jeg synes at det er utrolig gøy at det finnes så mange flinke instagrammere her i Norge. Mange damer og noen herrer som imponerer daglig.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?
Ja. Det som tok mest tid og energi var nok sovesofaen til gjesterommet. Vi endte  med å kjøpe en veldig billig variant, og som seng var den like tynn som bestemors flattbrød. Den måtte selges og da ble det heller seng enn sovesofa. Vi er veldig glad i å re opp litt ekstra pent og legge frem badekåper til gjestene som kommer.

Beste instagramtips?
Jeg mener det å gi kjærlighet gir kjærlighet. Vær mot andre som du vil de skal være mot deg. Og de beste bildene får man i dagslys, ikke i det sterkeste sollyset. Ingen blitz, om du ikke har tidenes beste utstyr og kompetanse.

Begynte på Instagram fordi:
AT jeg statet en interiørkonto var rett og slett fordi flere som var på besøk påpekte at det var gjennomført og alltid pent hos oss. Vi ville dele det med venner og familie. Så kom flere og flere følgere til. Kontoen fikk også en skikkelig oppsving da abito.no listet meg opp som en av interiørkontoene en burde følge på Instagram.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
Enkel, skandinavisk i en minimalistisk retning. Rolige farger med noen fargesterke detaljer her og der. Grønne planter og nesten alltid friske blomster i vasene finner du også hos meg.

Har du en favoritt-ting på bordet?
En stor glassvase med sorte føtter fra Nordstjerne er en favoritten på bordet.

Ditt beste interiørtips?
Planlegg og visualiser. Størrelser må måles opp og noteres. Tenk helhet og tenk på at det er du/dere som skal bo her. Ikke gjester eller naboer.