Hva gjør du om trampolinehoppingen plager deg?

Samtidig med at bjørka spretter, begynner nabobarna å sprette opp bak hekken.

270568544.jpg

— Jeg skjønner atdet kan være irriterende hvis en vil slappe av i hagen, og så dukker nabobarnet opp over hekken hele tiden. Men så lenge vi bor i sentrale strøk, må vi tåle litt, sier leder av Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum, til abito.no, Fvns boligsatsing på nett.

Men hvis trampolinehoppingen blir så forstyrrende at det er fare for at den går utover både nervene og naboforholdet, mener Solum det lureste er å starte med en hyggelig dialog over hekken.

Les også

Dette er de positive effektene ved at barna hopper på trampoline

Ikke vært formell

— Ta det opp på en hyggelig måte, og prøv gjerne å gjøre det med glimt i øyet. Og for all del, ikke vær så formell at du sier i fra skriftlig, da kan det fort bli sur stemning i gata, fortsetter han.

Men skulle det vise seg at forsøket på en hyggelig dialog med naboen går skeis, vil du sannsynligvis ikke oppnå noe mer enn en sur nabo. Det finnes nemlig ingen klare trampolineregler du kan slå i bordet med.

— Nei, det er ingenting i Plan- og bygningsloven som omfatter trampoliner, og meg bekjent er det heller ikke noen planer om endringer som vil innebefatte trampoliner, sier kommunikasjonssjef i Direktoratet for byggkvalitet, Gro Maren Mogstad Karlsen.

- Dermed kan man gjøre som man vil?

— Man bør jo ta hensyn, men jeg kjenner ikke til at det finnes noen regler rundt det, fortsetter hun.

Les også

Lar du barna ta med baller, rokkeringer, flagg og andre gjenstander på trampolinen?

Forhåpentligvis ikke etter å ha lest dette

HOPP: Trampoline finnes i mange norske hager.

— Det er et leketøy

Heller ikke Kristiansand kommune klarer å finne regler som sier noe om bruken eller plasseringen av trampolinen.

— Vi anser en trampoline som et hvilket som helst annet leketøy. Det kommer ikke inn under lovverket siden det ikke er noen fast konstruksjon, sier Torleiv Lindtveit i byggesaksavdelingen i Kristiansand Kommune.

Han sier det heller ikke er mange henvendelser vedrørende dette.

108037910.jpg

— Nei, så jeg kan ikke annet enn å råde folk til å snakke med naboen, om det blir for galt. Hvis ikke det fører frem, blir det i så fall en privatrettslig affære.

Verken Lindtveit eller Solum mener rettens vei er en god løsning.

— Jeg har inntrykk av at det meste pleier å ordne seg på en grei måte så lenge man får til en god dialog med naboen. Men som i alle andre tilfeller, det handler jo om å ta hensyn til hverandre, sier Espen Solum.

Artikkelen er skrevet av Abito.no, Fvns boligsatsing på nett.

Flere saker som omhandler hageliv, vår og herlige uteaktiviteter: