Bolig

Hjemme hos familien Nordahl utgjør bassenget på terrassen hele forskjellen: – Det er jo åpenbart superdeilig

Ekteparet måtte vente tre år fra de kjøpte tomten til de flyttet inn i huset. Det var god tid til å tegne drømmehuset og planlegge for basseng.

BADELYKKE: Cecilie og Jørgen var aldri i tvil om at de ville ha utebasseng og har heller aldri angret. Løsningen de valgte er blant de enkleste på markedet. Her har familien utedusj, flyttbar sofa og fantastisk utsikt.
  • Heidi Dokter (foto)
  • Guro Thobru

Cecilie Gaare Nordahl (39) og Jørgen Nordahl (46) bodde på Skøyen da de begynte å gå på visninger litt utenfor byen. Leiligheten begynte å bli litt liten for paret med de to barna Kajsa (8) og Mathias (5).

Mer plass fant de på en ennå ikke bebygget flekk på Billingstad i Asker utenfor Oslo.

– Billingstad hadde et godt rykte, og vi syntes det var et fint område, sier Gaare Nordahl.

– Vi hadde også hørt at det er et godt sted å bosette seg med barn, med bra barnehagetilbud og skole. I tillegg tar det ikke mange minuttene inn til Oslo med toget. Og så har vi besteforeldre på denne siden av fjorden, det trakk oss også hit.

– Vi satt oss på en liste hos megler, og kjøpte tomten for snart seks år siden, forteller Jørgen.

ENKEL PASSASJE: Huset er bygd med store vinduer mot fjorden samt enkel passasje fra terrassen og ned til bassenget.
EGEN TRAMPOLINETERRASSE: Jørgen bygde trampolinen ned i skråningen slik at den ikke skulle ruve for mye.

Daglige bad

– Hadde dere basseng i tankene allerede da?

– Vi har alltid synes det har vært fint med basseng, og Jørgen er veldig flink til å planere og se hva som kan bli av en steinrøys. Så føler jeg tanken på basseng meldte seg ganske tidlig, sier Cecilie.

– Det var fokus på huset aller først. Eller, aller først var det noen runder med Plan og bygg som jo er et kapittel for seg, sier Jørgen og ler litt.

Ideer og løsninger til huset ble nedtegnet av en arkitektvenn av 46-åringen. Arkitektens visjon var et hus med god flyt mellom rommene.

MORGENKAFFE: Med en slik beliggenhet for soverommet var det fristende å bygge en liten veranda. Her nytes gjerne morgenkaffen.
AVLANGE VINDUER: De avlange takvinduene gir lys mens taket i tre skaper en lun TV stue.
Les også

Kunstner Petter Alexander Hepsø ble lei av høye leiepriser og et hektisk liv i Oslo: Bygde atelier i hagen på Kråkerøy

Mellom stue, kjøkken, vaskerom og terrasse er det muligheter for å stenge av med skyvedører eller åpne helt opp.

Når solen skinner og varmen lokker ut, er det fint med en stor foldedør fra kjøkkenet til terrassen og en trapp videre ned til bassenget. Familien bruker det daglig i sommerhalvåret. Aller mest til kos og lek.

– Det er et badebasseng mer enn et svømmebasseng, sier Jørgen.

Han sykler til jobb og synes det er deilig å kunne gå innom utedusjen før han hopper oppi bassenget.

– I planleggingen av huset begynte vi å google litt etter hva som fantes. Budsjettet var ikke det største, så vi landet på et Intex-basseng. Det har fungert akkurat så bra som vi hadde håpet på.

Intex er en amerikansk leverandør av alt som har med vann og vannlek å gjøre. Nordahl-familiens basseng er fem meter i diameter og 122 cm dypt.

– Det er ikke et fullskala-basseng, men så kostet det heller ikke tohundreogfemtitusen. Det vi har koster mellom seks og ni tusen kroner. Varmepumpen kostet rundt 15.000 og så kommer rensing og filter i tillegg. Bygges det ned i en terrasse ser det helt fint ut, mener Jørgen.

Les også

Christina Hansen deler hjemmet med 37.000 andre: – Jeg vil gjerne vise at det går an å lage billige løsninger som passer for mange.

KOSESTUND: Stuen og det ekstra kontoret i enden, gir rom for avslapning og kos.
LYS OG ÅPEN STUE: Stuen virker ekstra lys og stor med vinduene som dekker hele veggflaten samt den åpne trappen med glass.
KONTRASTER: Cecilie er godt fornøyd med tapetet hun valgte på den ene veggen i stua som står i fin kontrast til maleriene.
Les også

Ida Beitnes Johansen og samboeren har pusset opp eneboligen selv: – Fire dager før jeg skulle føde var vi uten trapp mellom første – og annenetasje.

Kajsa pleier å si at det er et OK vinterhus, og et veldig bra sommerhus. Stua bruker vi nesten ikke om sommeren.
TRAPPEDESIGN: Familien er veldig fornøyde med den åpne løsningen på trappen med heldekkende glass og fritthengende trappetrinn.
TAK I TRE: I annen etasje har paret valgt et tak med tynne bjelker i eik for å skape varme og romlighet. Kobberlamper er et element som går igjen i hele huset.
BADELYKKE: Kajsa og Cecilie koser seg ofte i bassenget om sommeren. Der har de utedusj, flyttbar sofa og fantastisk utsikt.

Moro for barna

Paret oppdaget raskt etter anskaffelse av bassenget, at nabolaget kryr av barn – badeglade barn!

– Kommer det mange på besøk?

– Ja, sier paret i kor og må le litt.

– Da vi fikk bassenget var det jo bare det kuleste ever! Nå er det heldigvis litt mer avslappet, sier Jørgen.

– Det er mer naturlig for ungene nå. Vi har også blitt flinkere til å finne grensene. Vi må jo være voksne og ansvarlige, og sitte badevakt hvis det kommer noen over som vil bade, sier Cecilie.

– Hva er det beste med å ha basseng da, synes dere?

– Det er jo åpenbart superdeilig, sier Jørgen med en latter.

– Vi har for eksempel badet i 15 grader og regn. Da springer vi ned til bassenget som holder 27 grader og bader og har det gøy. Når det er varmt er man kanskje ivrig etter å komme seg på stranden, men da har vi trampoline, en stor plen vi kan leke på, det er masse unger og vi kan bade.

– Vi har ikke samme utfartstrangen nå som da vi bodde på Skøyen, ikke det samme behovet for å komme oss ut og gjøre noe hver dag. Vi kan godt bare være hjemme en fridag, sier Cecilie.

KJØKKENPANORAMA: Fra kjøkkenet har familien panoramautsikt over fjorden samt enkel passasje til terrassen. Mathias (5) og kusine Julie (3) får middag servert på kjøkkenbenken av Cecilie.
SOVEROMSIDYLL: Cecilie og Jørgens soverom har eget bad og garderobe.

På solsiden

Når familien ikke plasker i bassenget, samles de gjerne i husets romslige kjøkken.

– Vi er veldig glade for at vi valgte et stort kjøkken, det er blitt vårt samlingsrom, sier Cecilie.

– Men det kan også lukkes av mot stuen. Med barn er det praktisk og deilig å kunne stenge av for matlaging og lekser, ellers lever man i ett rom. Sånn som det er nå er det rom for jobbing og lek.

– Kjøkkensiden er sommersiden av huset, legger Jørgen til.

– Kajsa pleier å si at det er et OK vinterhus, og et veldig bra sommerhus. Stua bruker vi nesten ikke om sommeren.

– Utsikten fra den siden av huset er kanskje det aller beste, sier Cecilie.

– Den ene stueveggen er bare glass og vinduer og veldig fin på sommeren når det begynner å bli lyst. Om vinteren ser vi lysene fra byen. Det slår oss fortsatt litt i bakken hvor fint utsyn vi har.

SOVEROMSUTSIKT: Fra foreldrenes soveromsterrasse er det utsikt over skog, jorder, fjorden – og bassenget.

Les mer om

  1. Hage
  2. Arkitektur
  3. Asker