Disse fem norske øyene er til salgs

Fem steder i Norge kan du få deg en egen øy akkurat nå. Den ene koster ikke mer enn 1,6 millioner kroner.

15 MIN FRA BERGEN: Drømmer du om å eie din egen øy? Denne øya rett ved Bergen er satt til en pris på 18 millioner kroner.

I Trysil selges det som kalles for «et eventyr midt på vannet».

— Dette er den eneste øya som er bebygd i Trysil. Det er ett gårds- og bruksnummer, så du eier hele øya, sier megler Petter Birkrem hos Privatmegleren Ullevål.

Gikk på ski over isen

Han hadde visning i helgen, og da gikk interesserte på ski over isen ut til øya.

— Om sommeren tar du båten fra båthuset på fastlandet og ror over. Men nå spente vi bare skiene på oss, sier megleren.

SELGER ØY: Petter Bikrem

Eiendommen er i utgangspunktet en fritidsbolig, men man har muligheten for å bygge på. Det er innlagt sommervann og strøm, men man får ikke innlagt kloakk. Og om vinteren må man altså bære vann fra brønnen.— Eiendommen fungerer fint hele året, men akkurat når isen legger seg om høsten og når den brytes opp på våren, kan det være litt komplisert, sier Birkrem.

Vi kan garantere at du får det mer ryddig hjemme om du følger denne listen:

VISNING FØR HELGEN: Øya med hytte i Trysil hadde visning før helgen. Megleren tror den kan bli solgt i løpet av uken. Hytta ble bygget i 1938. FOTO: Privatmegleren
SKI ELLER BÅT: Om vinteren er det adkomst til hytten ved å gå på ski over isen. Om sommeren kan man ro over til øya med båt. FOTO: Privatmegleren

Dansker kjøper norsk bolig på rabatt

Han har stor tro på at eiendommen blir solgt i løpet av uken. Prisen er satt til 1,6 millioner kroner.

— Jeg selger mest fritidseiendommer i Trysil og merker ingenting til at det er økonomiske nedgangstider og økende arbeidsløshet. Det går like fort og til like gode priser som før. I tillegg har vi en god del danske kunder. Hver tredje person i Trysil er faktisk dansker, og de har jo fått en kjemperabatt på kjøp nå på grunn av kronekursen, sier Birkrem.

Lyst på litt inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Forsøkt solgt i fire år

Da sliter man litt mer i Skareveien 49 i Mathopen utenfor Bergen, som også er en eiendom med egen øy. Her får man marinebasen Haakonsvern som nabo.

I tillegg bor man nær Loddefjord, drabantbydelen som har fostret en og annen musiker, blant andre John Olav Nilsen & Gjengen og Fjorden baby. Å kjøre inn til Bergen sentrum tar ikke mer enn et kvarters tid.

I tillegg til hovedhuset, som ligger på fastlandet, følger det med molo ut til en egen øy. Tomten er 22,5 mål stor og man har en kilometer strandslinje.

mathopen.jpg

Selv om slikt høres forlokkende ut for mange, har akkurat denne eiendommen blitt forsøkt solgt i fire år uten at man har lykkes. Prisen har til og med blitt redusert med syv millioner kroner siden den første gang ble lagt ut for salg i 2012.

SELGER ØY: Ståle Iden

I 2013 ble prisen redusert fra 25 millioner til 19,5 millioner. Akkurat nå koster eiendommen 18 millioner kroner.— På ett eller annet tidspunkt kommer du på et prisnivå hvor du når et nytt marked, sier megler Ståle Iden i Dnb.

Han forteller at rundt ti interessenter har vært på visning i Mathopen i løpet av 2015. Nå er det nytt år og nye muligheter.

— Vi må bruke den tiden det tar. Den har vært priset fra 25 til 18 millioner i løpet av de siste årene. Hele tiden møter vi nye kjøpegrupper. Det tror jeg vi gjør nå, sier Iden.

En av våre mest delte saker i fjor:

UTSIKT TIL JOMFRULAND: Fra hytta på Furuholmen har du utsikt over den norske skjærgården. FOTO: Estate

Norsk skjærgård til salgs

SELGER ØY: Geirr Midtgaard

Du kan også kjøpe deg en egen øy i Kragerø nå. Her er Furuholmen til salgs for 9,5 millioner kroner. På øyen er det en hytte fra 1950, et båthus og et uthus.— Når det gjelder denne eiendommen har jeg hatt en del forespørsler, men det ligger is på sjøen. Derfor får vi ikke vist det frem. Men det er blitt mildere, så jeg håper vi kan få solgt den i februar, sier megler Geirr Midtgaard hos Estate.

INNLAGT STRØM: På Furuholmen er det innlagt strøm, mens man får vann fra en brønn på øyen. FOTO: Estate

Ikke langt unna finner du Hafsholmen i Stathelle. Prislapp for hytte, bryggerhus og båthus er 11,5 millioner kroner her.

En hytte er jo egentlig ikke noe man kjøper for å selge den igjen. Man kjøper den for å legge sjelen sin Bjørn Erik Øye, i Prognosesenteret

— Dette er en øy på cirka 17 mål med eldre bygningsmasse fra rundt 1930, sier eiendomsmegler Jan I. Opthun hos Estate.

På øya er det tre boenheter og to brygger, men verken kommunalt vann eller avløp i dag.

— Det er muligheter for å knytte seg til, men i øyeblikket er det brønn og sisterne, sier Opthun.

En fantastisk hytte:

SKJÆRGÅRD TIL SALGS: Hafsholmen utenfor Kragerø er til salgs for 11,5 millioner kroner. FOTO: Estate
TRE BOENHETER: På Hafsholmen er det tre boenheter og muligheter for flere familier å dele øya seg imellom. FOTO: Estate

Ikke marked for øyer akkurat nå

Han beskriver øya, som er priset til 11,5 millioner kroner, som veldig sjarmerende.

— Øya ligger rett utenfor fastlandet. Dette er sånt som appellerer til mange. Vi har solgt en del øyer opp gjennom årene, sier han.

Men Opthun mener det ikke er det store markedet for å selge øyer akkurat nå.

— Vi har prøvd å selge øyer så tidlig som dette før, men det er stort sett best å legge fritidsboliger ved sjøen ut for salg etter påske. I år er jo også påsken så veldig tidlig, sier han.

IKKE MARKED NÅ: - Fritidseiendommer ved sjøen går stort sett ikke an å selge før etter påsketider. Det erfarer vi hvert eneste år, sier Jan I. Opthun hos Estate.

Dette hjemmet MÅ du bare se:

Ble tatt av markedet

Derfor er Stangholmen tatt av markedet. Dette er en øy på 23 mål som vil komme for salg om et par måneder for 12,5 millioner kroner.

SKAL SELGES ETTER PÅSKE: Stangholmen legges ut for salg etter påske. Erfaringsmessig er det først da slike eiendommer omsettes. FOTO: Estate

— Merker dere noe til nedgangstidene i norsk økonomi?

— Frem til i fjor sommer var det slik at folk var litt tilbakeholdne, men vi har aldri solgt bedre enn vi gjorde da. Da løsnet også høyprismarkedet. Det er jo forskjellige drivere som påvirker eiendomsmarkedet, men valutaen har nok litt å si. Det har blitt dyrere for nordmenn å handle eiendom i Spania nå.

SELGER ØY: Jan I. Opthun

— Hvem er kjøperne av disse øyene?- Vi selger stort sett til folk fra Oslo-området. I Kragerø og på Sørlandet kommer ni av ti fra Oslo-regionen. Det er også blitt bedre vei nedover, så det tar kanskje ikke mer enn to og en halv time å kjøre hit nå, sier Opthun.

Kanskje mulig å prute?

Partner Bjørn Erik Øye hos Prognosesenteret har bred erfaring fra de fleste problemstillinger relatert til analyser av de nordiske og europeiske eiendomsmarkedene.

BJØRN ERIK ØYE SELGER IKKE ØY: - Det koker i fritidsboligmarkedet, ifølge analyseeksperten Bjørn Erik Øye.

Han sier at desto mer spesielt et objekt er, desto færre kjøpere har det. — Det kan jo folk som vil kjøpe noe så spesielt som en øy tenke over. Det er kanskje større forhandlingsmuligheter, sier Øye.

— Ofte tar vi personligheten vår enda mer ut på hytten, og så kommer problemene hvis man skal selge den igjen. For du kan jo ikke selge den til deg selv. En hytte er jo egentlig ikke noe man kjøper for å selge den igjen. Man kjøper den for å legge sjelen sin der. Mitt generelle råd til folk som vurderer å kjøpe veldig spesielle objekter er å se på om det ikke heller bør bygge selv.

— Hvordan er fritidsboligmarkedet nå?

— Det koker, sier Øye.

Eier du hytte selv er du kanskje opptatt av disse sakene:

Selger du leilighet med skader, må du stå til ansvar for feil du ikke visste om:

Til alle øy-fans der ute: