Bolig

Lot seg friste av treningsrom og kunstgress i hagen

Samboerparet trivdes i leiligheten og synes det var godt å slippe vedlikehold. Men da de kom over det splitter nye huset med kunstgress i hagen, tok de sjansen.

STORTRIVES: Daniel Naglestad, Hanne Sivertsen og 2 år gamle Ola stortrives i det nye huset. De er glad de byttet ut leiligheten med eget hus, selv om det satt litt langt inne å gi slipp på den lettstelte leiligheten.
  • Kari Byklum

— Hekken gror visst veldig sakte, så det er lenge til vi trenger å klippe den, sier Hanne Sivertsen (41) og ler når vi spør hva slags sort det er:

— Har´kke peiling!

Heller ikke samboeren er spesielt opptatt av hagestell.

— Den var plantet og det var lagt kunstgress i hagen før vi kjøpte huset, og det passer oss midt i blinken, sier Daniel Naglestad (29).

Samboerparet er foreldre til 2 år gamle Ola, og den lille familien hadde det fint i leiligheten på Høivold Brygge i Kristiansand. Men etter hvert merket de at det ble tungvint med heis, og upraktisk at sønnen ikke kunne leke fritt utenfor døra. Så, på en gåtur i nabolaget på Lund, oppdaget de dette splitter nye huset med til salgs-skilt.

Det er vannbåren varme i huset, så peisen brukes mest for kosens skyld.

— Vi går ofte tur og hadde lagt merke til at huset ble bygd, men vi tenkte ikke noe mer over det. Men så fikk vi ordnet en privat visning, og følte oss hjemme med en gang vi kom innenfor, fortsetter hun.

Huset ligger i Kuholmsveien, et steinkast fra parets gamle leilighet.

— Vi bestemte oss ganske fort og kunne også flytte inn raskt siden det sto tomt. Huset er stort, 225 kvm2, men tomten er på kun 500 kvm2. For oss er det en stor fordel at ikke det fulgte med en stor hage på kjøpet, forteller Daniel.

Les også

Hekta på camping: Nå fremstår vognen som en fresh utgave av ei hytte på hjul

Familien flyttet inn i huset i Kuholmsveien sommeren 2015. Da hadde huset stått tomt siden det var ferdig bygd høsten før.

Ikke så viktig

Huset var ferdig bygget høsten 2014, men ingen hadde bodd i det før Hanne, Daniel og Ola flyttet inn i juni 2015. Siden huset var ferdig, fikk ikke paret mulighet til å påvirke romløsninger eller interiørløsninger. Men noen ganger har man flaks.

— Vi likte alt sammen og flyttet bare rett inn, så det var ganske ukomplisert, forteller Hanne og fortsetter:

— Det er mange praktiske løsninger som fungerer bra. Det, sammen med at det var god plass, var det viktigste for oss. Vi hadde ikke behov for å gjøre noen endringer i interiøret.

Den flotte kjøkkeninnredningen var her da paret kjøpte huset. Lysekronen understreker den klassiske stilen

Paret forteller at interiør ikke er noen stor hobby for noen av dem, og de bruker ikke mye tid og energi på det. Det viktigste er at det er hjemmekoselig og lunt.

— Vi ser fort hva vi liker, men ingen av oss er opptatt av trender. For oss fungerer det bedre å innrede litt klassisk og tidløst, så slipper en å gjøre noe med det på en stund, ler hun.

Jobb og trening er viktig, men det er sannelig hvile også. Og her er det ikke vanskelig å finne hvilepulsen.

Men hun er opptatt av lyset og at huset skal vært nytt og fresht.

— Naturlig lys er viktig, det må ikke føles for dunkelt og mørkt. Og så må det helst lukte litt nytt, sier Hanne og forklarer hvorfor.

— Jeg vokste opp i en eldre blokkleilighet, og det føltes litt mørkt og innestengt. Jeg liker det friske og nye, og tror ikke jeg hadde trives i et gammelt hus.

Les også

Slik bevarer du vaskemaskinen lengst mulig

Å leke med pappa er nesten det gøyeste i hele verden. Den flotte peisen med innsyn fra begge sider er en naturlig romdeler mellom stua og kjøkkenet.
Kjøkkenøya midt i rommet er praktisk, tenk så mye hyggeligere det er å stå ved vasken å se utover, enn rett inn i en vegg.

Plass til familien

Hanne er fra Østlandet og Daniel fra Kristiansand, men begge har familie som ikke bor på Sørlandet. Derfor var det viktig med god plass når paret først skulle flytte.

Hvis denne 2-åringen blir en kløpper på fotballbanen når han blir eldre, er det i alle fall ingen tvil om hvor han la grunnlaget. Det er ikke alle som har egen kunstgressbane i hagen.

— I tillegg til soverommet vårt og Olas, har vi både gjesterom, garderoberom, kontor og treningsrom. Det er praktisk med god plass til å ta i mot gjester som kommer på besøk, og siden jeg har hjemmekontor trengte vi et eget rom til det, også, forklarer Daniel.

Huset går over tre plan, inndelt med soverom i loftsetasjen og stue og kjøkken i hovedetasjen.

Les også

- Jeg liker ikke at ting passer for godt sammen

2 år gamle Ola elsker musikk og er glad når noen vil høre på når han spiller.
Et eget rom i kjelleren er blitt treningsrom.

Hjemmekjær familie

Daniel jobber med utleie i eiendomsbransjen. Hanne jobber som privatpraktiserende tannlege i Vennesla. For det travle paret er det ekstra viktig med et lettstelt hus, for når de første har fri, vil de helst slippe å bruke tiden på interiør og vedlikehold.

Hvis du først har fått to servanter på badet, vil du neppe tilbake til en. Kjempepraktisk.

— Det er ganske faste rutiner i hverdagen. Daniel leverer og henter i barnehagen, mens jeg har lange dager på jobb. Når jeg kommer hjem, koser vi oss sammen med middag og så blir det gjerne en treningstur. Enten løper jeg med Ola i vognen eller så er vi i treningsrommet i kjelleren.

Fra kjøkkenet kommer man rett inn i spisestua og videre inn i resten av stua. Praktisk og lekker løsning.
Det er såpass god plass i huset at Hanne og Daniel kan bruke et helt soverom til garderobe.

Siden Daniel har høysesong på jobb om sommeren, har familien sjelden anledning til å reise bort da. Dermed er familien mye hjemme, året rundt. Og det er slettes ikke noe problem i disse omgivelsene.

— Nei, og det beste er egentlig beliggenheten. Da jeg bodde i Bærum, måtte jeg bytte t-bane flere ganger for å komme meg på stranda eller i skogen, mens her er alt i gåavstand. Nå, etter drøy ett år i huset, må jeg fortsatt klype meg i armen noen ganger. Vi føler oss veldig heldige som fikk denne muligheten, avslutter Hanne Sivertsen.

Artikkelen er skrevet av Abito.no, Fædrelandsvennens boligsatsning på nett.

Lyst på mer inspirasjon? Sjekk oss ut på instagram: @boligoghjem

Les mer om

  1. Bolig