Bolig

Gjorde huset mer til sitt: Oppgraderte og spraymalte nesten alle veggene og kjøkkenet

Hjemme hos Kari Grostad Beckmann og Martin Beckmann: – Vi trivdes fra første dag.

OPPGRADERTE KJØKKENET: De stramme, mørke frontene og den hvite corian-benkeplaten gjør kjøkkenet moderne og innbydende. – Jeg liker rene flater og pleier sjelden å ha så mye fremme på kjøkkenbenken, forteller Kari.
  • Kari Byklum

Det er bare ett år siden Kari Grostad Beckmann flyttet inn i eneboligen på Odderhei i Kristiansand sammen med mannen og deres to barn, men trivselen har ikke latt vente på seg.

– Det er en stemning i huset som gjør oss godt, forteller Kari mens hun forsøker å tenne fyr i peisen.

– Mannen min tente opp før han gikk, men det har dødd ut nå. Peisen er helt ny, så jeg har rett og slett ikke gjort det før, ler hun.

RENE LINJER: Kari er glad i rene linjer uten for mye dill og dall. Kjøkkenbordet fungerer også som samlingsplass utenfor måltidene.
Peisen er mest for kosens skyld, for vi har vannbåren varme i huset, sier Kari Grostad Beckmann. Bjørkeved er like fint til pynt som den er nødvendig for å holde liv i peisen.

Uansett er peisen mest for kosens skyld, for det er vannbåren varme i huset. Men kosen vinner, og det blir fyr til slutt.

Les også

85.000 følger hjemmet hennes på Instagram: - Jeg har virkelig fått drømmehjemmet

Fant sørlandsmann

30 år gamle Kari er fra Steinkjer, men traff sørlandsmannen sin da hun studerte på Universitetet i Agder for å bli lærer.

Kjærligheten gjorde at hun ble værende, og nå er hun og ektemannen Martin Beckmann foreldre til en jente på to år og en gutt på fire år, og altså forholdsvis ferske huseiere.

– Det beste med å bo på Odderhei er nok plassen i seg selv. Huset ligger innerst i en blindvei, og skogen er rett utenfor døren. Og så er det deilig med hage rundt hele huset. Samuel på fire år suser rundt og rundt huset på ski, selv om det nesten ikke er snø på plenen.

Den eneste ulempen må være at det er litt langt til jobb, skolen hun jobber på ligger på andre siden av byen.

HER BOR DE: Huset på Odderhei er fra 2008, ligger i en blindvei og er omkranset av en vakker hekk. Familien Beckmann flyttet inn i 2016.
TRIVES: Sittegruppen er både stram og koselig på samme tid.
KOSELIG: Kari har sans for fine detaljer, og liker å skape stemning rundt seg
Les også

Toppleiligheten omkranset av 240 kvadratmeter balkong: - Det var vel verdt den ekstra investeringen

Gjorde om på kjøkkenet

Da paret kjøpte det i 2016, var det fremdeles relativt nytt og i god stand. Men Kari og Martin ville gjøre det mer til sitt, og pusset grundig opp deler av huset.

– Vi tar litt etter hvert, og prioriterte kjøkkenet og stua og rommene i andre etasje først.

Kjøkkenet var opprinnelig hvitt. Litt flaks gjorde at de opprinnelige tegningene fortsatt fantes hos produsenten, og dermed kunne de gjøre nye tilpasninger basert på tegningene.

SKANDINAVISK STIL: Enkel pynt på marmorbordet.

– Vi fikk blant annet satt inn høyskap og byttet på noen andre løsninger på overskapene. Så skiftet vi til svarte fronter, og dermed ble kjøkkenet akkurat slik vi ønsket oss, uten at vi trengte å bytte ut alt.

Kjøkkenbenken var i tre, nå er den i hvit Corian.

– Vi var spente på hvordan det skulle bli, men er veldig fornøyd med kjøkkenbenken også.

Paret leide en maler til å spraymale de fleste vegger og tak, men gulvene og kontrastveggene i loftsstuen og på soverommene har de malt selv. Alt i en stram, minimalistisk stil.

Les også

En drømmehytte på 42 kvadrat: - Uten store midler fremstår nå hytta som koselig, intim og sjelfull

OPPBEVARINGSPLASS: I den ene enden av soverommet er plassen utnyttet optimalt med spesialtilpassede skap og hyller.
RETT UT: Hagens vinterløv er utsikten fra stuen. Flaggermusstolen er en fin kontrast mot den hvite veggen.
Les også

Åtte spørsmål interiørarkitekten alltid stiller seg før visning

Inspireres ikke av rot

– Jeg liker det skandinaviske og lette, og rene linjer og flater uten rot, forteller Kari, og legger til at det selvsagt ikke alltid er like ryddig med en toåring og en fireåring i hus.

JENTEROM: Her bor to år gamle Eleah. Rommet er nymalt, også gulvene.
FONDVEGG: Loftstuen har fått en nymalt fondvegg.

Men det er likevel sjelden hun lar humla suse.

– Jeg bruker mye Instagram til å hente inspirasjon og for å legge ut bilder selv. Det hender så klart jeg dytter bort litt rot for å ta et fint bilde jeg poster, men jeg liker å ha det rent og ryddig. Jeg inspireres hverken av eget eller andres rot, fastslår hun.

Og det er en ærlig sak, selv om det selvsagt koster litt energi.

– Huff, jeg stresser nok kanskje litt med å holde det ryddig og fint, men samtidig trives jeg ikke når det er rotete rundt meg. Dessuten er det mye lettere å holde det rent når en slipper å flytte på ting hele tiden.

Men alt med måte, for Kari er også opptatt av at det ikke må bli for stivt.

– Ja, er du gal! Folk må jo føle at de kan slappe av når de kommer på besøk, og jeg håper jo det er en rolig og god atmosfære her.

Selv slapper hun best av når hun kan slenge seg i sofaen med Netflix etter at barna er i seng.

– Da finner jeg skikkelig roen. Eller, det blir jo også en del interiørmagasiner og Instagram. For jeg liker å holde meg oppdatert, smiler 30-åringen.

Les mer om

  1. Instagram
  2. Bolig
  3. Hjemme hos
  4. Interiør
  5. Oppussing
  6. Kjøkken