Bolig

Boligprisene går fortsatt oppover

I Kristiansand steg de med 2,3 prosent

Christian Vammervold Dreyer som er administrerende direktør i Eiendom Norge, legger frem eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for august 2016.
  • Line Raaen Osmundsen

-Prisveksten for Kristiansand er på 2,3 prosent i august. Det synes jeg er en edruelig og grei prisvekst sier Dag Thomassen, markedssjef i Sørmegleren.

I forhold til Oslo der boligprisene steg med 2,8 prosent i august henger Kristiansand fortsatt litt etter. Det synes ikke Thomassen gjør noe.

-Jeg tror vi kan være glad for at vi ikke bor i Oslo nå. Der tar prisveksten litt av, mener han. I hovedstaden har boligprisene steget med 16,3 prosent det siste året.

Eiendom Norges boligprisstatistikk for august viser at boligprisene har steget nominelt med 2,8 prosent fra juli til august. Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,1 prosent. –

– Prisveksten er imidlertid sterkere enn tidligere år, og det har vært boligprisvekst i alle deler av landet, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

Christian Vammervold Dreyer som er administrerende direktør i Eiendom Norge, legger frem eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for august 2016.

Tallene viser at prisveksten i Vest-Agder var på 2,6 prosent, mens den i Aust- Agder var på 3, 1 prosent. Dag Thomassen er overrasket over at prisene har steget såpass mye i Aust-Agder.

-Tidligere har de ligget på lav vekst i Aust- Agder, så jeg velger å tro det er litt tilfeldigheter som spiller inn nå. Men det er gøye tall, sier han.

Det ble i august solgt 8.628 bruktboliger, en økning på 8,2 prosent sammenlignet med august 2015.

Boligprisene i august utviklet seg sterkt i alle regioner i Norge. I byene var det Lillehammer og Asker som hadde størst vekst på 3,5 prosent. Svakest vekst var det i Bergen og Stavanger med 1,3 prosent.

– Utbudet av boliger til salgs i Norge er fortsatt rekordlavt, selv om det er regionale forskjeller. Det er spesielt på Østlandet at det er få boliger for salg. Eksempelvis er det i Oslo 46,1 prosent færre boliger for salg ved månedsskiftet i år enn i fjor. I resten av landet er markedet stort sett mer i balanse, sier Dreyer.

Salgstid

Det tok i gjennomsnitt 37 dager å selge en bolig i august mot 33 dager i august 2015. Av de største byene var det kortest salgstid i Oslo og Bodø der det i gjennomsnitt tok henholdsvis 14 og 17 dager å selge en bolig. Lengst tid tok det i Kristiansand og Stavanger med 66 og 100 dager

– Omløpshastigheten i Kristiansand er fortsatt litt høy, så den vil vi gjerne ha ned til rundt en måneds tid, sier Thomassen.

I Vest-Agder var omløpshastigheten 76 dager, mens den i Aust-Agder var på 120 dager.

Prisutviklingen den siste måneden:

Stavanger opp 1,1 prosent

Oslo opp 2,7 prosent

Bergen opp 1,3 prosent

Trondheim opp 2 prosent

Kristiansand opp 2,3 prosent

Tromsø opp 2,5 prosent

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Les mer om

  1. Bolig
  2. Boligpriser
  3. Abito