Bolig

-Det er sjarmerende når sofabordet blir forvandlet til et hus, og vasen blir garasje til småbilene

Veronica Fjermestad bruker Instagram til å rendyrke interiørinteressen.

 • Line Raaen Osmundsen

– Interessen for interiør, kunst og foto har hengt med meg så lenge jeg kan huske. Jeg skjønte at Instagram var et medium hvor jeg kunne rendyrke interiørinteressen og har hele tiden brukt kontoen til det, bare for gøy og som en hobby, sier Veronica Fjermestad. 38-åringen som står bak instagramkontoen @palettenior er månedens instagrammer.

v20

)Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

-Det er et moderne hjem innredet med skandinavisk minimalisme, monokrom fargebruk, og varme innslag av trematerialer.

Jeg foretrekker det stilrene og enkle, med en dose eleganse i dekor, gjerne i metaller.

Huset vårt er et seks år gammel funkishus med tre etasjer, og skjermet hage. Det er lyst og innbydende, med fine detaljer. Vi kjøpte huset i 2016, så vi har ikke bodd her så lenge.

Vi har mer plass enn vi har behov for i dag, men vi tenker at det skal være et hjem for storfamilien, og ungene med venner i mange år framover.

v20

v20

Hva er et hjem for deg?

Et hjem skal være et godt sted å være for både voksne og barn. For meg betyr det at det skal være innbydende. Det bør ikke overfylt av møbler og ting, men være et sted med plass for både ro og lek. Jeg orker ikke gå rundt å være redd for tingene mine. Møbler og interiør må tåle å få en skramme. De er til for å brukes. Jeg synes det er sjarmerende når sofabordet blir forvandlet til et hus, og vasen blir garasje til småbilene.

v20

Hva i hjemmet ditt er du mest fornøyd med?

-Loftstuen er favorittrommet mitt. Den har stor takhøyde, og et vindu som dekker hele den ene veggen. Det er utsikt til gamle, store trær og noen nabohus. Det naturlige lyset her er vakkert ,og jeg blir glad av å tilbringe tid i dette rommet.

v20

Hvor henter du inspirasjon?

Det er tonnevis av inspirasjon overalt, men jeg finner det helst på Pinterest, Instagram og i interiørmagasiner.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Jeg hadde allerede i ung alder en interesse for minimalistisk design og monokrom fargebruk med sort og hvitt som base. De første bruktmøblene i stram design kjøpte jeg allerede som tenåring, og de er fortsatt blant mine favoritter.

Stilen har likevel endret seg noe underveis. Jeg var innom en periode med art deco-stil da vi bodde i et 100 år gammelt murhus, men det var vel aldri helt meg.

v20

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

I liten grad. Det er mest med sesongens blomster i så fall.

Til jul for eksempel har jeg juletre og ellers lite ekstra. Fargebruken til jul er dempet i toner som gull, sølv, kobber, hvitt, sort og nude. Du finner ikke rød julepynt hjemme hos meg med mindre det er noe ungene har laget.

v20

Når og hvor slapper du best av hjemme?

Hvis jeg er hjemme prøver jeg å ha en stille, liten, kaffepause med utsikt til hagen, om det så bare er for noen minutter. Ellers er kveldsmaten med ungene min absolutte favoritt, det er så koselig.

Hva har vært det vanskeligste å innrede i hjemmet ditt?

Stua. Det skyldes mange og store vindusflater og at vi må innrede etter tv’en. For å lykkes har vi måttet bytte ut relativt nye møbler vi hadde med oss fra forrige bolig, men alt det naturlige lysinfallet er et pluss og veier opp.

For meg er det viktigere å følge magefølelsen, enn å hive seg på trendene. Man skal trives i eget hjem.

v20

Ditt beste interiørtips?

Lave møbler gir god romfølelse, og gir inntrykk av større takhøyde. Det er innredningsregel jeg har levd etter i mange år. Vi har mange skap og skjenker med dører. De rommer mye, blant annet ungene sine leker. Da går det fort å rydde, og det ser strøkent ut i en fei.

Hvis en er glad i forandring slik som meg, er det greit å ha flere småmøbler å flytte rundt på. Bilder på veggen kan godt være utklipp fra bøker og magasiner, det er en rimelig måte å oppdatere bildeveggen på.

For meg er det viktigere å følge magefølelsen, enn å hive seg på trendene. Man skal trives i eget hjem.

v20

Ditt verste interiørkjøp?

Jeg handler ikke på impuls, og gjør normalt godt planlagte kjøp på interiørfronten. men det vil ikke si at alt er like vellykket alltid. Jeg kjøpte en gang ei lavalampe på 90 tallet som ikke akkurat var noe kupp. Den står i et bedre hjem nå håper jeg. Jeg er tilhenger av gjenbruk, så jeg selger eller gir bort ting jeg ikke har bruk for.

- Månedens instagrammer i september: – Et mekka for interiørinspirasjon

v20

Dine instafavoritter?

Det er mange flotte, norske instagramkontoer å velge i. Men dette er noen som ofte inspirerer meg:

@dromelot @pellahedebye og @amerrymishap

Hvem er du på Instagram?

For meg er det en rendyrket interiørkonto hvor jeg deler bilder fra eget hjem. Det kan godt være stilleben, eller bilder hvor jeg leker med interiøret.

Jeg tar aldri selfies, og deler heller ikke bilder av barna våre.

Hvilket rom gir best respons på Instagram?

Det er nok soverommet selv om enkelte bilder fra bad, stue og kjøkken også har fått mange dobbeltklikk.

Les mer om

 1. Abito

Flere artikler

 1. BOLIG
  Publisert:

  Ukas instagrammer: Kari Haugsrud

 2. BOLIG
  Publisert:

  – Et mekka for interiørinspirasjon

 3. BOLIG
  Publisert:

  Utenfra ser tomannsboligen helt ordinær ut – inne er det helt annerledes

 4. BOLIG
  Publisert:

  Terrassen er deres sommerparadis

 5. BOLIG
  Publisert:

  Ukas Instagrammer: Janne-Marit Syrstad

 6. BOLIG
  Publisert:

  Ukas Instagrammer: Laila Lillerovde