Bolig

Dyre tomter selger godt

En tomtepris på fire-fem millioner kroner skremmer ikke tomtekjøpere på Dvergsnes.

Eiendomsmegler MNEF Eivind Severinsen i Sørmegleren og eiensomsutvikler i Skanska Ståle Stundal er glad for å kunne tilby tomter med sjøutsikt og gode solforhold.
  • Line Raaen Osmundsen

-Basert på et noe utfordrende arbeidsmarked i området, var vi spent på hvor mange som var villige til å betale mellom 4-5 millioner for en tomt, sier eiendomsutvikler i Skanska, Ståle Stundal.

12\.juni gikk startskuddet for salget av tomtene på Dvergsnesodden. Alle de 18 tomtene har en prislapp på mellom tre og fem millioner kroner.

Og kjøperne har tydeligvis stått klar og ventet på at salget skulle starte. Eiendomsmegler Eivind Severinsen i Sørmegleren kan fortelle at de allerede før salgsstart hadde flere interessenter på liste over potensielle kjøpere.

- Forsker: – Ingen boble i boligmarkedet

Eiendomsmegler MNEF Eivind Severinsen i Sørmegleren og eiensomsutvikler i Skanska Ståle Stundal er glad for å kunne tilby tomter med sjøutsikt og gode solforhold.

14 av 18 tomter solgt

-Vi hadde en del navn på blokka. Både folk som bor i området fra før, og andre som ønsket seg til Dvergsnes, sier Severinsen.

Nå, to måneder etter at tomtene ble lagt ut for salg, er 14 av de 18 tomtene solgt.

– Vi hadde selvsagt et håp om at det skulle bli populært, men vi var selvsagt også bekymret over de tøffe økonomiske tidene som henger over mange, sier Stundal.

Men foreløpig ser det ikke ut til at de høye tomteprisene har skremt bort kjøperne.

Han forteller at den rimeligste tomten koster tre millioner, mens den dyreste har en prislapp på fem millioner. Begge er solgt.

-Men de fleste ligger et sted mellom 3.5 og 4.5 millioner, forklarer han.

- Betalte 140.000 kroner kvadratmeteren for ettroms leilighet

Eiendomsmegler MNEF Eivind Severinsen i Sørmegleren og eiensomsutvikler i Skanska Ståle Stundal er glad for å kunne tilby tomter med sjøutsikt og gode solforhold.

Nær sjøen

Det er Skanska som står bak det nye tomteområdet på Dvergsnesodden som har byggestart mars 2017. Stundal sier de høye tomteprisene først og fremst kommer av at feltet har en unik plassering nær sjøen.

-Jeg tror ikke det finnes så mange av disse type tomter for salg i dag som i tillegg har et veldig godt utbygd tilbud for både barn og voksne.

Men hvem er det som er villige til å betale så mye for en grovplanert tomt ?

-Det en god blanding av godt voksne og barnefamilier. Det ingen førstehjemskjøpere, men det er gjerne de som har eid et par boliger tidligere som har slått til på tomt her, sier Stundal.

Tomtene på Dvergsnesodden leveres som grovplanerte. Hvilket betyr at de i utgangspunktet er klargjort til bygging.

Har du tips om liknende saker? Send oss en mail

Funkispreg

Boligbyggerne har ingen binding på hustype, men feltet skal ha funkispreg og har en egen designveileder for å sikre et enhetlig preg.

Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret er ikke overrasket over at sørlendingene åpner lommeboka for å sikre seg drømmetomta.- Å bygge nytt er trenden, og de som kjøper tomter i dette området med den prisklassen er nok familier som kjøper tomten for å bo der en stund, sier Øye. Han mener beliggenhet i nærhet til sjøen, utsikt, og lite innsyn er noe nordmenn er villige til å betale for.

– Selv om tendensene i boligmarkedet går mot sentralisering i byene, og disse tomtene ligger litt utenfor selve bykjernen, vil man med disse tomtene likevel føle at det er bynært og landlig på en gang. Folk betaler det de må for å få det de drømmer om, sier han.

Les mer om

  1. Bolig
  2. Boligsalg
  3. Abito