Bolig

Da Kim Skaara tegnet hus i sin egen hage, ville han ikke ødelegge utsikten han selv hadde hatt glede av i 24 år

Løsningen ble å legge det nye huset helt ned i terrenget og ofre noe av egen utsikt mot sør.

Man ankommer huset fra baksiden, der carporten er lagt under bakken. Det gir rom for en utvidet terrasse mot vest, der aftensolen flommer inn. Over terrassen er det integrert et cabriolet-tak som kan kjøres inn og ut.

På toppen bak Folkets Hus Lilleaker i Oslo troner en gul og en grå villa opp på åsryggen. Midt imellom dem trapper en trevilla seg beskjedent nedover skråningen og gir luft og rom mellom de to naboene.

Kim Skaara og Anne Brinch Skaara hadde nytt godt av den mildt sagt spektakulære utsikten i det gule huset der de bodde med sine tre barn.

Les hele saken med abonnement