Richard Ribe

Når kulda kommer kryper de fleste av oss inn i hulene våre igjen. Innekos, hus og hjem teller mer enn det gjorde på varmere dager. Mange føler kanskje også behov for å lyse opp mørketida med å gjøre det ekstra koselig rundt seg. Men hva gjør du for å få fram det beste i rommet.

Hold deg til noen få fargeskalaer eller fargepaletter, og bruk heller ulike tekstiler og teksturer for å skape en interessant overflate.
Richard Ribe

Jeg bruker ofte å sammenligne innredning av et rom med det å kle opp en brud. Det finnes utrolig mye fint interiør.

Det er ikke vanskelig å finne fine ting, men å finne noe som passer sammen og yter rommet det beste, kan ofte være en utfordring.

Richard Ribe
Det kan godt være at den enkleste sofaen eller stolen passer best, for å skape den beste helheten i et rom.
Richard Ribe

På bryllupsdagen ønsker man å framstå i sin fineste prakt. Det samme gjelder egentlig interiør. Det er ikke sikkert at venninna eller naboens brudekjole er den optimale for deg. På samme måte er det ikke sikkert naboens sofa eller spisebord vil passe inn i hjemmet ditt.

Nøkkelen er å finne det som framhever det beste ved deg. Det er ikke brudekjolen som skal skinne, men det er den som skal få deg til å skinne.

Samhandlingen mellom rom og interiøret er viktig. Når du har funnet riktig brudekjole, så finnes det mange fine frisyrer og brudebuketter, men det viktige her er at tingene skal spille på lag, og sammen få fram det beste ved bruden.

Det er viktig at buketten, kjolen og frisyren ikke sloss om oppmerksomheten, slik fungerer det i hjemmet også.

Har du en fin utsikt til sjø eller hage, la det få lov til å ta oppmerksomheten. Framhev det særegne ved rommet, og la interiøret være med å framheve disse tingene.

Unngå å la frisøren eller blomsterbinderen få frie tøyler ved å lage sine små kunstverk. La de spille på lag, slik at man sitter igjen med en flott brud, og ikke med en fin bukett, kjole og frisyre.

Slik blir det i stua også. Det kan godt være at den enkleste sofaen eller stolen passer best, for å skape den beste helheten.

Mine tips til å lage et tidløst, rolig og personlig interiør

  • Velg ut noen favoritter, som kan få spille hovedrollen. La de ulike interiørelementene spille på lag, slik at de sammen er med på å framheve det beste ved rommet.
  • Håndplukk noen få vaser, skulpturer eller dekorelementer. Har du flere favoritter, ha heller et lite skap, slik at du kan bytte på favorittene.
  • Større ting er roligere å se på, i stedet for mange små.
  • La gjerne noen av veggene være uten noe, på denne måten kan du styre hvor du ønsker fokus, og hvor blikkene skal vende.
  • Vær bevisst på hvilke vegger du henger opp ting på, så det ikke sloss om oppmerksomheten med en fin utsikt for eksempel.
  • Hold deg til noen få fargeskalaer eller fargepaletter, og bruk heller ulike tekstiler og teksturer for å skape en interessant overflate.

Husk at «Less is more», og det kan faktisk bli veldig spennende!

Håndplukk noen få vaser, skulpturer eller dekorelementer. Har du flere favoritter, ha heller et lite skap, slik at du kan bytte på favorittene.
Richard Ribe