Bolig

Flere tror på oppgang i boligprisene

En landsdel er ekstra optimistiske.

TROR PÅ PRISVEKST: Nesten halvparten av den norske befolkning tror boligprisene vil stige det neste året, ifølge en ny undersøkelse.
  • Ntb

Tross oljenedtur og varsel om tøffe tider i norsk økonomi, tror 42 prosent i en ny undersøkelse at boligprisene vil fortsette å stige det neste året.

Det er store forskjeller i saksbehandslingtid— og pris:

Les også

45.000 kroner i gebyrforskjell for boligbyggere

Tror på økte boligpriser — tross økende arbeidsledighet

Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Nordea. I tilsvarende undersøkelse i september i fjor svarte 38 prosent - altså fire prosentpoeng færre - at de tror boligprisene vil øke de neste 12 månedene.

Les også

Dette er boligene det er mest rift om blant unge

Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea registrerer at de dystre spådommene for norsk økonomi ikke dempet folks forventninger til boligprisutviklingen. Hun synes utviklingen er overraskende.

— Det hadde vært mer nærliggende å tro at økende arbeidsledighet og varsel om lavere lønnsvekst ville legge en demper på folks oppfatning av boligprisenes vekstpotensial, sier Reitan.

Oslo-folk er mest optimistiske

I undersøkelsen svarer 29 prosent at de tror boligprisene vil forbli uforandret det neste året. 22 prosent tror vi har et prisfall i vente.

Oslo-folk er de mest optimistiske, og blant dem svarer 60 prosent at de venter prisvekst. Blant vestlendinger tror 25 på økte priser, mens 42 prosent tror boligprisene vil synke. (©NTB)

Les mer fra bolig:

Les også

  1. Hva bør du sjekke på visning?

  2. Disse regningene bør du utsette hvis du har dårlig råd

  3. Her er det de høyeste boligprisene i Norge nå

  4. Lar deg sove i boligen før du kjøper den

  5. Se hvordan denne byen får flere inn på boligmarkedet

Lyst på eller har hytte? Sjekk disse sakene:

Les mer om

  1. Bolig
  2. Boligmarkedet