– Man kan skape et koselig hjem selv om man leier og uten å kjøpe så mye nytt

Det eneste Marthe Mine Pedersen gjorde da hun og resten av familien flyttet inn i rekkehusleiligheten, var å male en vegg på barnerommet.

LEIER: – Jeg innreder med det jeg synes er fint, men hadde vi eid huset så hadde jeg kanskje laget det enda mer rustikt og industrielt, sier 29-åringen.

Støvsugeren durer oppe i stua, så det tar litt tid før Marthe Mine Pedersen (29) åpner døren, men plutselig står hun der og smiler bredt.

– Hei, jeg er snart ferdig, jeg må bare få opp noen av smulene under bordet. Vil du ha kaffe?

Hun plukker opp støvsugeren igjen før hun fortsetter:

– Jeg har besøk av to venninner i hagen, så du kan gjerne gå ut og hilse på dem, jeg er ferdig om ett minutt.

RIMELIG STIL: – Jeg er en racer på Finn.no og elsker å gjøre kupp på salg. Selv om jeg er opptatt av interiør og liker å forandre, er det viktig å få frem at god smak ikke handler om å ha mye penger.
Les også

I denne hagen er det rododendronen som bestemmer

En rolig sjel

Trebarnsmoren med tvillinger på fem år og en liten jente på to år snakker på inn og utpust og har mange baller i luften. Men hun har likevel en umiskjennelig ro over seg. Og vi skjønner hva bestevenninnen ut i hagen mener.

– Marthe Mine kan plutselig hamre inn noen spiker og henge opp bilder i stua og omtrent samtidig suse av gårde for å hente noe hun har bestilt på nett, selv om det er sent på kvelden. Mens vi andre blir svette bare av tanken, er Marthe Mine sånn som alltid får ting unna. Og det mest imponerende er at hun er like rolig, samme hvor mange baller hun har i luften, sier venninnen Jeanett Vereide.

– Oi, det var fint sagt av Jeanett. Jeg er nok litt impulsiv, og hvis jeg får en idé i hodet så kan jeg godt hive meg i bilen og kjøre ut på Ikea fem minutter før stengetid. Men det er bare fordi jeg synes det er gøy, og jeg stresser aldri med det, forklarer hun.

UTEPLASS: Venninnene Jeanett Vereide (t.v.) og Julie Haarklau Larsen er på formiddagsbesøk hos Mine Marthe Pedersen (i midten). Uteplassen er hyggelig innredet med møbler i bambus.
KJØKKEN UTE: Utekjøkkenet er praktisk og vannet er koblet til en slange som igjen er koblet til utekranen.

Leier leiligheten

Pedersen, samboeren Martin Alexander Sommer-Ekelund og tvillingene Markus og Mina (5) og Malie (2) har bodd i rekkehusleiligheten de leier på Eg utenfor Kristiansand siden august i fjor.

Det eneste de gjorde da de flyttet inn, var å male en vegg på Markus sitt rom. Likevel er hjemmet blitt både personlig og hyggelig.

– Jeg synes det er viktig å få frem at man kan skape et koselig hjem selv om man leier og uten at man kjøper så mye nytt. Det første jeg gjør når jeg flytter inn en ny plass, er å sette frem blomster og tenne stearinlys, og så fyller jeg på etter hvert.

Les også

Hagestuen ble familiens nye samlingsplass: – Det er blitt som en ekstra stue for oss

DET ENESTE SOM ER OPPUSSET: Markus har eget rom, og den grønne veggen er det eneste som ble pusset opp da familien flyttet inn.
ROSA DRØM: Døtrene deler rom, og enn så lenge er både 2-åringen og 5-åringen i den rette prinsessealderen.
LEK OG MORO: Lekeverden er den viktigste av alle verdener når man er barn.

Hun er fra Grimstad og samboeren fra Froland. Tidligere bodde de i Vågsbygd, hvor hun jobber og barna går i barnehage. Dermed var ikke Eg førstevalget da paret skulle finne et nytt hjem.

– Det blir jo en del kjøring og det er litt dumt, men nå har vi funnet oss til rette her. Det er et hyggelig nabolag, barnevennlig og så er det supert at det bare er noen minutter til badeplassen i Baneheia og gåavstand til byen, smiler hun.

Les også

Wow, er det første du tenker når du besøker dette rekkehuset

Får skryt av vennene

Siden det er så sentralt, er det også lettvint for venner å stikke innom. Denne formiddagen er barna i barnehage og Pedersen har venninnebesøk i hagen.

Og de skryter uhemmet av måten den travle moren klarer å sjonglere familielivet med tre barnehagebarn, jobbene i matbutikk og i Posten, og samtidig ha overskudd til å skape et stemningsfullt hjem med små midler.

– Det er hyggelig at venninnene mine liker hjemmet vårt, men jeg innreder bare med det jeg synes er fint. Hadde vi eid huset, hadde jeg kanskje laget det enda mer rustikt og industrielt, men jeg liker også natur og det som er litt bohemaktig. Retrostilen er ikke noe for meg, ler hun.

STUEN: Marthe Mine er glad i en litt bohemaktig stil, og har innredet stuen deretter.

Men gjenbruk er likevel et viktig stikkord.

– Jeg er en racer på Finn.no og elsker å gjøre kupp på salg. Selv om jeg er opptatt av interiør og liker å forandre, er det viktig å få frem at god smak ikke handler om å ha mye penger.

Så når hun får en ny idé hun vil gjennomføre, starter den aldri i dyre interiørbutikker.

– Det gir meg en bedre følelse når jeg klarer å skape en hjemmekoselig stemning med gjenbruk, enn om jeg skulle kjøpt alt dyrt og nytt, sier den kreative 29-åringen.