Bolig

Hjemme hos to designere – som innreder med visuelle vitaminbomber

Jannicke Solgård-Jensen dekorerer trappen med folie – inspirert av marokkanske fliser.

Trappen til venstre er dekorert med stickers Jannicke Solgård-Jensen har laget selv, og gir trappen et nærmest svevende og luftig uttrykk. Her bor designer Jannicke (38) og webdesigner Øivind Solgård-Jensen (40) med barna Amèlie (9) og Tobias (7).
  • Cecilie Aksdal
FLISE-LIKT: Trappen er dekorert med stickers Jannicke Solgård-Jensen har laget selv, og gir trappen et nærmest svevende og luftig uttrykk. Et stort bilde av datteren Amélie ønsker velkommen til andre etasje.
FAMILIEN: Familien Solgård-Jensen. Pappa Øivind, Amèlie, Tobias og mamma Jannicke.
BOLIGEN: Huset i Drøbak er faktisk bygget på 80-tallet, men sklir godt inn blant de eldre husene rundt.
DETALJ: Hjorteknagger og en vakker gammel trestol laget av Øivinds oldeforeldre har fått følge av en prikkete pute, og blir som et stilleben i soverommet.
BLIKKFANG: En dekorativ hylle med fargerike kopper i Pantone-farger er et blikkfang over kjøkkenbenken.
JOBB: Arbeidsplassen i stuen har utsikt over Drøbaksundet. Bambi ble funnet på Nille.
FAT: En gammel vekt fungerer ypperlig som fruktfat. Både vekten, og skuffehyllen til mel og krydder er arvet av Øivind sin farmor Bergliot.
SELVLAGET: Bildet «Urban Tree» er designet av Øivind Solgård-Jensen. Oslolampen og et gammelt teakbord fra 1920-tallet utgjør et dekorativt team ved siden av.
TRIKKELAMPE: Den gamle og tøffe blå lampen som står på gulvet, er en lampe fra toppen av en gammel København-trikk.
GUTTEROM: Rommet til Tobias har friske farger og kaninlampe på nattbordet.
DIY: Den egenproduserte lampen over kjøkkenbordet er et eksempel på redesign. Ledninger fås i mange varianter og farger, og gamle lampeskjermer får man tak i på loppemarked eller bruktbutikker.
LESEKROK: Gjestesengen på barnerommet har fått en morsom nattbordlampe, og brukes også til lesekrok.
FRA TRIKKEN: Den tøffe metallampen i blått er fra en gammel København-trikk.
RUSTMALING: Lysestaker fra Ikea, som har fått seg et strøk med en ny type rustmaling. Malingen inneholder ekte metall, og rusten kommer til overflaten ved hjelp av et komponent som påføres etter selve malingen.
GANGEN: En enkel skolepult er kontrast til maleriet med den svulstige gullrammen. Dette maleriet hang opprinnelig i stuen til Jannickes besteforeldre, og vekker mange gode minner.

I et hvitt trehus i Drøbak, har Jannicke (38) og Øivind (40) Solgård-Jensen skapt et hjem i tråd med egne idealer.

— Hjemmet vårt gjenspeiler i stor grad det vi driver med, sier Jannicke Solgård-Jensen.

Hun har lang fartstid som designer og har jobbet med ulike former for konseptutvikling og grafisk design.

BRUKTFUNN: Kjøkkenet har fargesterke innslag av diverse bruktfunn. Lampen over kjøkkenbordet er egenprodusert. Den er laget av en gammel lampeskjerm som er strippet for stoff, spraylakkert og fått en ny og knallgul ledning.

Med én gang du kommer innenfor dørene i Willhelmsbakken, er det da også lett å se beboernes sans for foto og farger. Rommene har en uhøytidelig interiørmiks. Dessuten er mye av kunsten på veggene egenprodusert.— Vi falt pladask for huset, og har over tid innredet med bruktfunn, arvestykker og noen nye ting. Vi trives med det enkle, og drømmer ikke om noe større og bedre, sier Jannicke.

Har du tips om boligsaker? Send oss en mail!

Slik laget de lampen

Paret valgte åpen løsning mellom stue og kjøkken. Det gjør at de vestvendte vinduene i stuen mot Drøbaksundet gir masse lys til kjøkkenet, som ellers ville ha blitt en god del mørkere.

DIY: Den egenproduserte lampen over kjøkkenbordet er et eksempel på redesign. Ledninger fås i mange varianter og farger, og gamle lampeskjermer får man tak i på loppemarked eller bruktbutikker.

En vedovn er satt inn, noe som øker kosefaktoren. Den selvbygde benken ved kjøkkenbordet er en av husets favoritter.Også lampen har de laget selv. Den er laget av en gammel lampeskjerm, som er strippet for stoff og spraylakkert. En knallgul ledning er blitt et enkelt, men dekorativt element.

På kjøkkenbenken står en gammel vekt og en skuffehylle til mel og krydder, som Øivind Solgård-Jensen har arvet av farmor Bergliot.

Marokkanske fliser

I trappen opp til andre etasje, har Jannicke dekorert trinnene med egendesignet folie.

BLIKKFANG: En dekorativ hylle med fargerike kopper i Pantone-farger er et blikkfang over kjøkkenbenken.

— Jeg var inspirert av marokkanske fliser, og lekte meg med ulike blåtoner. Resultatet ble luftig og nærmest svevende, og jeg er veldig fornøyd med det. Blir man lei, er det enkelt å fjerne, sier Jannicke Solgård-Jensen.De blå tonene går igjen flere steder i huset, og gir det et svalt og litt sommerlig uttrykk. Bildet over sofaen er det Jannicke som har laget, og det er et motiv av bukken Gorm fra den kjente fjellgården Langedrag.

Det gjenstår fortsatt noen oppussingsprosjekter før hele huset er ferdig i Solgård-stil, men familien stresser ikke.

— Det finnes definitivt morsommere ting å drive med enn oppussing, sier Jannicke.

Livskvalitet i sommerby

— Drøbak er et flott sted å bo. Det er absolutt en sommerby, men vi synes det er utrolig fint her hele året. I smågatene rundt torget kryr det av

JOBB: Arbeidsplassen i stuen har utsikt over Drøbaksundet. Bambi ble funnet på Nille.

hyggelige kafeer og småbutikker. Vil man til Oslo og storbyliv, så er man der på snaue 30 minutter. I nærområdet har vi gode naboer, venner og lekekamerater til barna. Alt vi trenger i hverdagen er innen kort rekkevidde. Stranden er et steinkast hjemmefra, og brukes året rundt til små utflukter eller lange badedager når solen skinner.

Paret er aktive i den lokale SUP-klubben, som enkelt forklart er stående brettpadling (Stand Up Padling).

— SUP er kjempegøy, enkelt å mestre og veldig sosialt. Vi anbefaler alle å SUP'e seg inn i solnedgangen!

Jannicke har også en annen lidenskap, nemlig dans. En gjeng godt voksne damer utgjør hip hop-crewet Mdonnaz.

— Vi bookes til ulike arrangementer, blant annet opptrådte vi på kvinnemagasinet Tara sin prisutdeling for årets modigste kvinne.

Lager egen digitalkunst

Øivind Solgård-Jensen gikk selv kreativt til verkst da han ville pynte opp hjemme.

- Jeg ønsket meg noe kult å ha på veggene, og hadde lyst til å lage noe selv, forteller han.

SELVLAGET: Bildet «Urban Tree» er designet av Øivind Solgård-Jensen. Oslolampen og et gammelt teakbord fra 1920-tallet utgjør et dekorativt team ved siden av.

— Jeg har alltid likt å ta bilder av spesielle biler, sykler eller grafisk kule gjenstander. Med utgangspunkt i noen av disse, begynte jeg å male med røffe strøk på lerret. Jeg skannet inn malestrøkene og mikset de inn i de digitale bildene, og fikk det uttrykket jeg ønsket.Ett bilde ble til mange, og bestillingene begynte å komme inn fra både kjente og ukjente. Butikkjeden Skeidar tok kontakt, og i 2014 har Øivind hatt en egen kolleksjon til salgs.

— En stor vinprodusent i Italia tok kontakt med meg en gang. Jeg dro ned og designet to store motiver som nå henger ved inngangen til vinslottet. Det er kult, sier Øivind.

Ny hverdag og nye muligheter

— Både jeg, og Jannicke ønsket oss en roligere hverdag da vi flyttet fra Oslo til Drøbak med barna, sier Øivind.

En tilværelse med hektiske byrådager i storbyen, ble byttet ut med rolig småbytempo og gåavstand til eget byrå, Solgård Design.

— For oss er ikke interiøret i huset det viktigste, men livsstilen og mulighetene nærmiljøet gir barna og oss.

Les også

  1. - Vi ville at miljøhensynet skulle være en livsstil – ikke bare en hobby

  2. Etter syv år forelsket hun seg i Norge og kjente behovet for et hjem

  3. Lars Tovik og Karen Selmer betaler lånet med to utleieenheter i underetasjen

  4. Dette er årets mest moderne lamper

  5. At hun leier stopper henne ikke fra å pusse opp i blant

Les mer om

  1. Design
  2. Bolig
  3. Interiør