Bolig

Slik dekker du sommerbordet

Renate Larsen Lorentzen tipser om hvordan du kan dekke et nydelig sommerbord til sene utekvelder.

  • Renate Larsen Lorentzen
    Blogger om interiør i hjemmet, og gir enkle og forståelige tips til ulike anledninger og temaer. instagram:@casachicks

Let fram det du har og ønsker å bruke av servise, glass, bestikk og ta utgangspunkt i dette når du dekker ditt sommerbord. Det kan være fint å bruke enkle glass og tallerkener uten for mye mønster. På den måten får du en god base å starte med – noe som gjør resten av dekkingen enklere for deg selv.

En lyslenke kan gi fin stemning, om du synes det er vanskelig å holde liv i levende lys.

Velg servietter i farge etter enten duk, tallerkener eller blomster. Da skaper du en rød tråd gjennom sommerbordet. En enkel tommelfinger regel er å skape balanse i det du dekker. Så om du går for å dekorere med nydelige markblomster i mange herlige farger, kan gjerne resten av bordet holdes i mer nøytrale farger.

Ønsker du å bruke herlige sommerfarger og mønster i duk og servietter, kan det være fint å dekorere med en type sommerblomster eller bare strå og grønt til.

En lyslenke kan gi fin stemning, om du synes det er vanskelig å holde liv i levende lys.

Bordet med duk dekket og pyntet jeg på under femten minutter. Det er jeg sikker på at du også vil klare. Det behøver ikke å være så avansert å gjøre litt ekstra ut av sommerbordet.

Jeg startet med å legge ut linduken. For å skape litt mer liv i bordet, la jeg også på en løper i samme farge. Her vil jeg tipse om at du kan skaffe deg flotte linduker og servietter ved å kjøpe metervare på for eksempel Ikea. Det er perfekt hvis du har et ekstra langt bord å dekke.

Serviettene knyttet jeg sammen med en enkel hyssing, og satte på en blomst. Jeg valgte å bruke to ulike farger på serviettene for å gi det litt mer kontrast. Her er det bare å leke seg med det du har og finner. Det fungerer også fint med vanlige papirservietter.

En lyslenke kan gi fin stemning, om du synes det er vanskelig å holde liv i levende lys.

Jeg fant fram en snart ferdig-blomstret Hortensia, og klippet av noen blomster som jeg danderte på ulike måter rundt på bordet. Bruk gjerne ulike høyder på vasene. På den måten får du en fin balanse i det hele. Personlig elsker jeg drivved, og synes det er en del av sommeren. Derfor ble det en del av mitt bord. Bruk gjerne skjell, små steiner, sand eller kanskje fjær for å skape ditt sommerbord.

Hvis du synes det er vanskelig å holde liv i stearinlys og telys ute, kan en enkel lyslenke gjøre mye på bordet. Du finner dem med led og med batteri, og kanskje har du noen liggende fra jul? Disse er dekorative og gir nydelig stemning, uten at vinden tar dem eller du får stearin på den flotte duken din.

En lyslenke kan gi fin stemning, om du synes det er vanskelig å holde liv i levende lys.

Nå håper jeg du har blitt litt inspirert til å kunne invitere gode venner og familie til en impulsiv sommerkveld. Vi må jo nyte de fine kveldene vi får!

Fortsatt god sommer☀️

Les mer om

  1. Interiør
  2. Sommer
  3. Abito