Dette er årets mest populære bolig

Men den er likevel ikke solgt.

SMÅBRUK: Et småbruk i Møre og Romsdal er årets mest sette boligannonse.

368.593 stykker har vært innom annonsen for småbruket på Krogset i Møre og Romsdal, noe som betyr at det er årets mest sette bolig på Finn.

Småbruket, som er tatt bort fra Finn for en periode, er tross interessen ikke solgt. Det har med prisen å gjøre, mener megleren, Frank Fylling fra Notar. Eiendommen ligger ute for 9,9 millioner kroner.

— Den kommunen eiendommen ligger i, er en kommune som ikke er vant til prisklassen. Det dyreste som er solgt i 2015 hadde en pris på 4,3 millioner. Det dyreste noensinne i kommunen ble solgt for 4,5 eller 4,6 millioner kroner, sier Fylling.

I tillegg er det utfordrende å finne noen som både vil drive med hest og bilverksted, påpeker han. Det er nemlig 20 stallplasser, ridehall og bilverksted på eiendommen.

Drømmer om, men kjøper ikke

— Dette viser bare at man ønsker noe annet enn det man egentlig kjøper, sier Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

DEN RØDMALTE LÅVEN: Nordmenns drøm, tilsynelatende.

For det er ingen tvil om at nordmenn drømmer om småbruk.Mest søkt på innen eiendom er nemligordet «småbruk». Hele 627.721 har søkt på «småbruk», 144.908 søk på «gårdsbruk».

Vi drømmer om småbruk, men et fåtall av oss realiserer drømmen.

Overfylte skap?

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

— Prisene på småbruk hadde gått i taket

«Hvis du leter lenge nok, finner du en bonde i enhver nordmanns sjel», skal tidligere statsminister Oddvar Nordli har sagt.

— Småbruk er særnorsk. Men vi kjøper ikke småbruk, ellers hadde prisene på småbruk gått i taket. Vi drømmer om et liv på landet, og så ser vi hva det egentlig er. Det er langt unna, sier Øye.

Det gjelder for både hytter og småbruk. I undersøkelser svarer vi at vi vil være nære naturen, stå på bortoverski, men i praksis gjør vi noe helt annet.

— Det er noe som treffer folkesjelen når man søker etter småbruk. Men vi «tvinges» til å bo i sentrale strøk. Omtrent 80 prosent bor i sentrale strøk nå, vi har hatt en kraftig omveltning i vår kultur de siste årene. Vi bor tettere og høyere, sier Øye.

Finn og Schibsted-avisene er i samme konsern.

Les også: