Bolig

Piff opp soverommet med enkle grep

20160504_5213
  • Richard Ribe
    Richard Ribe
    Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe

Høsten betyr gjerne innekos og hygge. Vi tilbringer mer tid innendørs enn noen andre på grunn av klimaet. Derfor er høsten en ekstra god anledning til å pynte opp litt, eller lage litt forandring hjemme, når det begynner å bli kaldt og guffent ute. Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Med kun enkle detaljer kan man skape en helt ny stemning i hjemmet. Soverommet er ofte det rommet som får minst oppmerksomhet, selv om det er et av de viktigste rommene. Ikke bare fordi vi tilbringer mesteparten av tiden her, men fordi dette rommet er det siste vi ser hver kveld og det første vi ser hver morgen. I dette innlegget vil jeg vise dere noen av grepene vi har gjort på soverommet.

20160504_5213

Hvite slette vegger måtte vike, og veggene ble sparklet med betongsparkel, som gir et fantastisk uttrykk og overflate. De ulike sjatteringene gir dybde, romfølelse og liv. Samtidig som det er med på å lage et skikkelig røft uttrykk, som står i sterk kontrast til skinnende messing.

- Her kan du lese hvordan du kan lage betongvegg: Lekker betongvegg

20160504_5213

Sengegavelen er laget i en dyp, ren mørkegrønn farge. Sammen med de cognacfargede skinnputene er grønnfaren med på å tilføre de kjølige veggene varme, uten at det blir for mye. Mørkegrønn og cognac «farge» er en av høstens hippeste farger, samtidig som de er klassiske og tidløse. Bruker man anilinskinn, uten overflatebehandling, får de etterhvert en fantastisk patina. Og har du ikke sengegavl, kan kanskje noen andre, lunere puter, kan være nok.

- Gjør interiøret lunere: Åtte tips til å få mer varme i hjemmet

20160504_5213

Bøker er en annen ting som kan tilføre interiøret eller rommet noe ekstra. Det finnes mange interiør- og fashionbøker som er fulle av inspirasjon. Det jeg liker ekstra godt med bøker er at man kan lese de om og om igjen, og når man ikke leser i de, kan de få lov å ligge til pynt, og bare være dekorative.

20160504_5213

Nagesltaken er en lysestake som er tegnet på 1960 –tallet av Werner Stoff. Men det er først nå nylig at den satt i reproduksjon. Den fungerer slik at man kjøper en og en del, og bygger de sammen til et lite kunstverk. Vakker med eller uten stearinlys i.

20160504_5213

God belysning er noe av det som gjør høstkveldene ekstra hyggelig. Kan man dimme belysningen, blir lyset ekstra lunt og hyggelig når kvelden kommer. Opplyste krinkler og kroker er med på å øke romfølelsen.

20160504_5213

Ønsker du mer inspirasjon, følg meg gjerne på instagram: @richardribe

Ha ei strålende god helg!

20160504_5213

- Slik lykkes du med åpen kjøkkenløsning

- -Noe av sjarmen med hytta ble borte da utedoen og solcellepanelet forsvant

- Lekkert i vinduet

Les mer om

  1. Abito